Τρίτη 16 Ιανουαρίου 2007

2007 «Έτος Νίκου Καζαντζάκη»

Το υπουργείο Πολιτισμού κήρυξε, ύστερα από πρόταση της «Διεθνούς Εταιρείας Φίλων Νίκου Καζαντζάκη» το 2007 «Έτος Νίκου Καζαντζάκη», για να τιμήσουν τα 50 χρόνια από τον θάνατο του μεγάλου Έλληνα συγγραφέα.
Με αυτή την αφορμή έχουν προγραμματισθεί ήδη πάνω από 200 εκδηλώσεις, καθόλη τη διάρκεια του χρόνου, με στόχο την ευρύτερη προβολή του έργου του. Ημερίδες, διαλέξεις, οπτικοακουστικό υλικό, απαγγελίες, θεατρικές παραστάσεις, εκθέσεις, προβολή ταινιών, θα παρουσιαστούν σε πολλές πόλεις της Ελλάδας αλλά και σε 72 χώρες όλων των ηπείρων.
Κι όπως βλέπουμε ο πολιτισμός δεν έχει σύνορα, γι’ αυτό καλό θα ήταν η Ένωσή μας να προγραμματίσει κάτι, έστω ένα χαιρετισμό, προς τιμήν του μεγάλου Κρητικού λογοτέχνη.

Στράτος Δουκάκης

4 σχόλια:

  1. Φίλε Στράτο
    Συμφωνώ με την πρότασή σου και την συγκεκριμενοποιώ : Να γίνει μια δήλωση - δελτίο τύπου και να σταλεί σε όσες εφημερίδες είναι δυνατόν . Ελληνικές και ξένες , ώστε να έχει η ΄Ενωσή μας μια έντονη παρουσία στη κοινή γνώμη κι όσα μέλη μας είναι δημοσιογράφοιή έχουν τη δυνατότητα να βοηθήσουν για τη δημοσίευση της άνακοίνωσης της ΄Ενωσης ας το κάνουν. Αναμένουμε κι άλλες απόψεις .
    Φαίδων Θεοφίλου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Να μια ευκαιρία κι ένας σκοπός (έτσι το βλέπω εγώ) να δίνει το παρόν της η ΕΕΛΣΠΗ στα πνευματικά δρώμενα της πατρίδας ή καλύτερα θα έλεγα της οικουμένης γιατί ο Καζαντζάκης υπήρξε ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΣ!!!
    Για να δούμε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ο Καζαντάκης υπήρξε ιδεαλιστής σ' ένα παγκόσμιο πνεύμα, θερμος τοπικιστής και πατριώτης, αναλύωντας τα της ύπαρξής μας, ως έθνος ως λαού ελέυθερος από κάθε δογματικά και λιβανιστικά πιστεύω και αυτό είναι το μεγαλύτερο κατόρθωμά του, Ελεύθερος είδε την οικουμένη όπως πραγματικά είναι.

    Ναι η εελσπη θα μπορούσε να γράψει ένα δελτίο τύπου χαιρετίζοντας το έτος του Καζαντζακη.
    Το ποιος θα το συντάξει; ίσως η γραμματέα μας, σε συνεργασία με πρόεδρο και Δ.Σ.

    χαιρετω
    Γαβριήλ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Να, σε κάτι τέτοια είναι που υστερούμε, φίλε Γαβριήλ, εκεί είναι που δεν συμβιβάζομαι με τη νοοτροπία της ΕΕΛΣΠΗ. Αυτή είναι μια καλή κίνηση αλλά... άκρα του τάφου σιωπή...
    Κι αυτό είναι έλλειψη συντονισμού!!!
    Λυπάμαι.
    Στράτος Δουκάκης

    ΑπάντησηΔιαγραφή

«Ουχ ούτως χρείαν έχομεν της χρείας παρά των φίλων ως της πίστεως της περί της χρείας» Επίκουρος