Τρίτη 13 Μαρτίου 2007

Πολιτιστική Οργάνωση «ΝΟΣΤΟΣ»

Νέα οργάνωση συσπειρώνει τους Έλληνες της Αργεντινής

Στην δημιουργία ενός νέου φορέα προχώρησαν οι Έλληνες και φιλέλληνες του Μπουένος Άϊρες, ενώνοντας τις δυνάμεις τους για την προώθηση του ελληνικού Πολιτισμού.

Πρόκειται για την Πολιτιστική Οργάνωση «ΝΌΣΤΟΣ» που ιδρύθηκε ως αστική μη κερδοσκοπική οργάνωση για τη διάδοση της Ελληνικής Εκπαίδευσης και του Ελληνικού Πολιτισμού το 2006.

Καταλυτικό ρόλο στην δημιουργία της οργάνωσης είχε το ραδιοφωνικό Πρόγραμμα «Αντάμωμα με την Ελλάδα» που δημιούργησε η Dr. Χριστίνα Τσαρδίκος.

Το πρόγραμμα εξέπεμπε από το Μπουένος Άϊρες και πρόβαλε θέματα του Ελληνικού πολιτισμού και της Ελληνικής Γλώσσας.
Για την περίοδο 2001-2005 η «Αντάμωση» γνώρισε ιδιαίτερη διάδοση και στάθηκε στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος για ένα μεγάλο κομμάτι του Ελληνισμού της Αργεντινής και της Ν. Αμερικής. Και αυτό παρά όλες τις οικονομικές αδυναμίες και άλλες αντιξοότητες.
Στα πλαίσια του παραπάνω προγράμματος συσπειρώθηκαν και άλλοι ομογενείς της Αργεντινής, Έλληνες εγκατεστημένοι στην Ελλάδα, όπως και Έλληνες ομογενείς από την Αμερική και Ευρώπη.
Λόγω οικονομικών δυσκολιών, το πρόγραμμα διακόπηκε το 2005 για οκτώ μήνες περίπου. Η διακοπή αυτή όχι μόνο δεν αποθάρρυνε τους δημιουργούς και τους οραματιστές της, αλλά στάθηκε αφορμή για περαιτέρω συσπείρωση και κινητικότητα και μια νέα ώθηση, γύρω από τους κοινούς στόχους. Έτσι, τον Μάιο του 2006 η εκπομπή επαναλειτούργησε.

Η εκπομπή έδωσε το έναυσμα για την δημιουργία της οργάνωσης, που εκφράζει τις αναζητήσεις, ανάγκες, προβληματισμούς και προσδοκίες ενός μεγάλου και ζωντανού τμήματος της ομογένειας στην Αργεντινή και στην Λατινική Αμερική, πολλών ομογενών σε άλλες χώρες, όπως και αρκετών Ελλήνων της "μητρόπολης".
Τον Νόστο για την Ελλάδα, την επιστροφή στην πατρίδα, στις ρίζες και τις πηγές του Ελληνισμού.

Μια από τις δραστηριότητες της οργάνωσης αποτελεί το ραδιοφωνικό πρόγραμμα «Αντάμωση».


Για περισσότερα κάντε κλικ εδώ: http://www.voiceofgreece.gr/OmogeneiaMainNews.asp?id=299277

2 σχόλια:

  1. Ευχομαι καλή επιτυχία στον¨ΝΟΣΤΟ"
    Και θα εχει ,γιατί οσο περνάνε τα χρόνια τόσο και ανακαλύπτουμε[πιο πολύ εμεις της ξενιτιάς] πως ειναι ωραίο να εισαι Ελληνας !
    Και ειναι ωραίο γιατί ακόμη και κάτω απο τα γρίφια μας εχουμε ομορφιά.
    Μια ομορφιά που συνδιάζει απίθανα τον συναισθηματισμό με την ουσία
    τον νου με την ψυχή,την ευθύνη με τον πόθο,τον προορισμό με την αξία.

    Και ολα αυτά δεν ειναι τυχαία.
    Εχουν γαλβανιστεί και επιβεβαιωθεί
    απο τους αιώνες.

    Και θα εχει επιτυχία ο ¨ΝΟΣΤΟς"
    γιατι οι ρίζες του επεσαν σε ψυχές σαν τις κυρίας Χριστίνας Τσαρδίκου.

    Σπύρος Δαρσινός
    Τεννεσί Β.Αμερικής

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τα υλικά με τα οποία χτίσατε το ΝΟΣΤΟ είναι άφθαρτα:Δηλαδή ο πολιτισμος που κουβαλάει ο Έλληνας στο DNA του, η αφοσίωση,η πίστη και η αγάπη που έχετε γι αυτό που κάνετε. Έτσι θα έχετε σίγουρη τη διάρκεια.Εγώ σας εύχομαι καλή επιτυχία, που έτσι κι αλλιώς έχετε δημιουργήσει τις προυποθέσεις για να την επιτύχετε.Η Ελλάδα προχωρούσε πάντα με την πίστη και τον έρωτα των λίγων.Κι εσείς είστε απ' αυτούς τους λίγους και εκλεκτούς.
    Με τη φιλία μου Φαίδων Θεοφίλου

    ΑπάντησηΔιαγραφή

«Ουχ ούτως χρείαν έχομεν της χρείας παρά των φίλων ως της πίστεως της περί της χρείας» Επίκουρος