Τρίτη 6 Μαρτίου 2007

Mera tis Gynaikas

Αν και έψαξα τα ημερολόγιά μου τα κρεμασμένα στον τοίχο δεν μπόρεσα α’ ανακαλύψω την ημέρα της γυναίκας. Έτσι ευχαριστώ τον φίλο Στράτο για την υπενθύμιση του, με το ύμνος της γυναίκας .
Η γυναίκα φίλοι μου είναι ισότητα όλοι από εκεί προερχόμαστε . Δεν υπάρχει κανένας μας να λέει εμένα με γέννησε π.χ. μια γλάστρα με βασιλικούς.
Έτσι για όλους μας, μια γυναίκα είναι μάνα μας, μεγάλη μας τιμή.
Η γυναίκα κινάει όλη την οικουμένη, ακόμα και το χρηματιστήριο, τα πολυκαταστήματα, οι βιομηχανίες, όλα για την γυναίκα δουλεύουν. Αν σταματήσει μια μόνο στιγμή να ζει, να θέλει, να ξοδεύει θα χρεοκοπήσουν βιομηχανίες, θα κάνει κραχ η Wall street.
Η γυναίκα είναι το όνειρο, η πανσέληνο, η ανθισμένη μυγδαλιά, έχει τη δύναμη να δώσει, να εμπνεύσει, να καλλιεργήσει τον έρωτα την αγάπη, την τρυφερότητα, να αλλάζει γνώμες χωρίς αιτία, μα και να φέρει την φουρτούνα να διαλύσει, αλλά κατά βάθος παραμένει η τρυφερή ύπαρξη ζητώντας κι αυτή σα την μέλισσα να τρυγήσει από τη γύρη του αντίθετου φύλλου. Έτσι είναι φτιαγμένη η ζωή η φυσική μας ύπαρξη, η έλξη που προκαλεί η γυναίκα είναι η ομορφιά του αισθήματος, η αντρική φαντασία οργιάζει, η ψυχική αγαλλίαση φουσκώνει τα στήθη, μέχρι που το άπιαστο όνειρο πραγματοποιείται, όλα αυτά φτιαγμένα από τον δημιουργό για την διαιώνιση του είδους μας…
Χωρίς αυτή δεν θα υπήρχε ζωή!


Γαβριήλ Παναγιωσούλης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

«Ουχ ούτως χρείαν έχομεν της χρείας παρά των φίλων ως της πίστεως της περί της χρείας» Επίκουρος