Πέμπτη 15 Μαρτίου 2007

Αυθορμητισμός

Αυτός ο αυθορμητισμός μου, είναι μια βιαστική αντίδραση του εαυτού μου, που κλείνει μέσα της μια ειλικρίνεια, ίσως κατάλοιπα κάποιας παιδικής αθωότητας, ή μιας κρύας ωμής λογικής, που εξανίσταται όταν βλέπει ή αναγινώσκει θέματα που χρήζουν απάντησης, ή διατύπωση μιας ξεκάθαρης διαφορετικής γνώμης.
Κάποιος από όλους σας θα πρόσεξε ότι είμαι ανορθόγραφος, ότι βάζω ένα «ν» εκεί που δεν πρέπει ότι δεν ακολουθώ την ορθογραφία των ρημάτων ανάλογα με τον χρόνο ή «ίσως να ξεχνώ να βάζω υπογεγραμμένη κάτω από τα μακρά φωνήεντα της δοτικής»
Όλα αυτά είναι αληθινά, αλλά πώς να το κάνουμε, η εποχή των τότε θρανίων πέρασε για εμάς, και να θέλαμε να συνεχίσουμε στα ξενόγλωσσα κράτη της υφηλίου όπου ζούμε δεν υπάρχουν πλέον. Τα σκότωσε ο χρόνος της εξέλιξης.
Η επανάσταση του Η/Υ κατέρριψε τα πάντα, μαζί ήρθε και το μονοτονικό, άλλαξαν αυτά που ξέραμε, βρεθήκαμε (εμείς οι παρεπιδημώντας εις την ξένη) να πλέουμε σε μια θάλασσα χωρίς να έχουμε μάθει κολύμπι. Κι όμως επιζήσαμε… Συνταυτισθήκαμε στο καινούργιο σύστημα αλλά δεν παύουμε να είμαστε αυτοί που έμειναν με αυτά που είχαν μάθει της εποχής του ‘Μακρού προ Βραχέως περισπάτε.’

Χαιρετώ

Γαβριήλ

2 σχόλια:

  1. Γαβριήλ,μην σ'απασχολούν οι υπογεγ
    ραμμένες και οι υποδιαστολές.Βέ βαια ,τα χοντρά λάθη αλλοιώνουν την έννοια,καλά ειναι να τα προσέ χουμε αυτά.Κατά τα άλλα,ενα απο τα πολλά που μας λείπουν σήμερα ειναι και ο ωραίος αυθορμητισμός.Καλύτε
    ρα να σκάζει η πηγή κι ας βγαίνει με χαλίκια παρά να γουρνιάζει με τα μικρόβιά της.Ειδες; εκτός απο
    δυο τρείς που απαντήσατε "αυθόρμη
    τα" σ'ενα θέμα τόσο σοβαρό που εθιξα-και που το ζούμε-οι άλλοι
    προσέχουν τα....ορθογραφικά τους λαθη.Καλύτερος ο αυθορμητισμός
    [και χωρίς υποδιαστολές] παρά η ...τέλεια[;] σιωπή .

    Σπύρος Δαρσινός

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η ταχύτητα με την οποία εναλλάσονται τα διαδικτυακά σχόλια, παρατηρήσεις και στοχασμοί, πολλές φορές μας αναγκάζει να παραβλέπουμε τα όποια λαθάκια. Ο αυθόρμητος λόγος είναι και ο αληθινός. Κι εσύ ξέρεις πολύ καλά να βγάζεις από μέσα σου την αλήθεια κι αυτό είναι που έχει σημασία.
    Να σαι καλά να χαιρώμαστε τα γραφτά σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

«Ουχ ούτως χρείαν έχομεν της χρείας παρά των φίλων ως της πίστεως της περί της χρείας» Επίκουρος