Σάββατο 14 Ιουνίου 2014

Ο Ηλίθιος του Γκάντι…

Όταν ο Γκάντι μελετούσε νομικά στο Πανεπιστημίου του Λονδίνου είχε έναν καθηγητή, το επίθετο του οποίου ήταν Mr. Peters. Εν τω μεταξύ ο καθηγητής δεν συμπαθούσε καθόλου τον Γκάντι.
Κάποια μέρα, κατά τη διάρκεια τού μεσημεριανού γεύματος, ο Mr. Peters  καθόταν στο εστιατόριο τού Πανεπιστημίου, όταν ο Γκάντι ήλθε, με τον δίσκο του και κάθισε δίπλα του.
Σοβαρά ενοχλημένος, ο υπερόπτης καθηγητής είπε στον Γκάντι: «Κύριε Γκάντι, δεν γνωρίζετε ότι ένα γουρούνι και ένα περιστέρι δεν κάθονται μαζί κατά τη διάρκεια τού φαγητού τους»; Και η απάντηση τού Γκάντι ήταν: «Μην ενοχλείσθε κ. καθηγητά, θα πετάξω παραπέρα...» και λέγοντας αυτά, πήγε και κάθισε σ' ένα άλλο τραπέζι.
Πράσινος από τα νεύρα του ο Mr. Peters θέλησε να πάρει την ρεβάνς στις επόμενες εξετάσεις, αλλά ο φοιτητής του, ως συνήθως, απάντησε ορθότατα σε όλες τις ερωτήσεις του.  
Τότε ο Mr. Peters, του έθεσε την παρακάτω ερώτηση: «Κύριε Γκάντι, τι θα κάνατε αν περπατώντας στον δρόμο βρίσκατε ένα πακέτο γεμάτο σοφία και ένα άλλο γεμάτο λεφτά; Ποιό από τα δύο θα παίρνατε»; Χωρίς να πολυσκεφτεί ο Γκάντι τού απάντησε: «Σίγουρα το πακέτο με τα χρήματα».
Τότε ο Mr. Peters μ' ένα χαμόγελο γεμάτο ειρωνεία τού είπε: «Αν ήμουν στην θέση σας θα έπαιρνα αυτό με την σοφία, δεν νομίζετε»; Και… ο Γκάντι με απάθεια του απάντησε: «Ο καθένας παίρνει αυτό που του λείπει».
Ο Mr. Peters ήδη υστερικός από την απάντηση του φοιτητή του, έγραψε στην κόλλα τού διαγωνίσματος: «Ηλίθιος» και την έδωσε στον Γκάντι.
Ο Γκάντι πήρε την κόλλα τού διαγωνίσματος, κάθισε κάτω κι ύστερα από μερικά λεπτά πάει στον καθηγητή του και τού λέει: «Mr. Peters, υπογράψατε το γραπτό μου, αλλά ξεχάσατε να το βαθμολογήσετε»!!!

Και τα τραγούδια μας...
για να μην ξεχνιόμαστε...



10 σχόλια:

  1. Το κείμενο μου αρέσει εφ΄όσον πρόκειται για τον Γκάντι με την αυτογνωσία και σοφία του !!!
    Ρομαντικά μιας άλλης εποχής και τα δυο ακούσματα το πρώτο με τον Μάρτιν το γνωρίζω , με γοήτευσε το δεύτερο που δεν το έχω ακούσει , η μουσική του , η ζεστή λυρική φωνή , αλλά και οι εικόνες των λουλουδιών !!!!!
    Να σημειώσω ότι δεν γνωρίζω Γαλλικά αλλά η μουσική για μένα δεν έχει όρια!!! Ευχαριστούμε Στράτο !!! Θα το αναζητήσω στην υπέροχη μετάφραση που παρέχει η Google!!!! Kal;o S/K

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αγαπητέ μου φίλε Στράτο υγίαινε και χαίρε,
    Πράγματι η ανάρτησή σου με τους διαξιφισμούς του Γκάντι με τον καθηγητή του Mr. Peters λίαν ενδιαφέρουσα και σοφιστική!
    Άλλωστε, εάν θυμάσαι, το έχω πεί πολλές φορές ότι μόνον ένας σύγχρονος Mahatma Gandhi θα μπορούσε να βγάλει την πατρίδα μας από τα νύχια των διαφόρων πολιτικών της και τον πολιτικὀ λαβύρινθο που έχουν δημιουργίσει!

    Οσον αφορά τα τραγούδια του Martin και της Petoula Clark με έφεραν πίσω στα νεανικά μου χρόνια στην Αμερικανία! Ειδικά το RETURN TO ME του Dean Martin που ήταν μεγάλο σουξέ εκείνον τον καιρό! Να είσαι καλά που πας και τα ξετρυπώνεις!

    Με θερμούς φιλικούς χαιρετισμούς
    δημήτρης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Νικόλ και Δημήτρη,

    Τουλάχιστον εσείς διαβήκατε το κατώφλι των Μ.Α. διαβάσατε την ευστροφία μυαλού του Γκάντι και απολαύσατε τα δυο θαυμάσια, κατά τα άλλα, τραγούδια που ξεχειλίζουν γλύκα, ρομαντισμό και μνήμες.

    Σας ευχαριστώ και έπεται μουσική συνέχεια.
    Να είστε καλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Διάβασα το Γκάντι χθες το βράδυ, αλλά είχα και έχω πολύ τρέχα, τρέχα, που για να βάλω το μυαλό μου να λειτουργήσει χρειάζομαι λίγο ανάπαυση.
    Ε! τα γεράματα δεν έρχουνται για γούστο. (Ο Mr. Peters ήδη υστερικός από την απάντηση του φοιτητή του, έγραψε στην κόλλα τού διαγωνίσματος: «Ηλίθιος» και την έδωσε στον Γκάντι. Αυτό εδώ το τελευταίο του Γκάντι μου θ'υμησε τον Λασκαράτο που κάποτε του δώρισαν δυο κέρατα, κι αυτός τους ευχαρίστησε με τις λέξεις. Ευχαριστώ ότι έχει ο καθένας δίνει.

    χαιρετώ σας

    Γαβριήλ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ιδιαίτερα διασκεδαστική ανάρτηση ΜΞ, στους ΜΑ :))
    Γέλασα αυθόρμητα, ικανοποιημένος από τις "ατάκες" του μεγάλου φιλόσοφου!
    Όμορφες και νοσταλγικές οι μουσικές σου παρεμβάσεις!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Κάτι για όλους μας
    ¨οταν ανοίγω το ΜΑ αι θέω να σχολιάσω βγαίνει ένα Βίδεο στην Αγγλική γλώσσα και μου δίχνει σχεδόν γυμνόσθητες κλπ.κλπ.
    τρομάζω να το εξαφανίσω!
    Μήπως συμβαίνει σε κανέναν άλλο το ίδιο;
    Γαβριήλ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Γαβριήλ καλέ μου φίλε γειά σου

    Ούτε μιά φορά αυτές οι σχεδόν γυμνόσθητες σειρήνες δεν παρουσιαστηκαν σ'εμένα!
    Μου φαίνεται ότι σσύ θα έχεις κανένα κοκκαλάκι της νυχτερίδας και σε προτιμούν!!!
    Πάνυως η οφθαλμική απόλαυση δεν υπάγεται στο συρτάρι των αμαρτιών!
    Οπότε φίλε μου απόλαυσέ τες άνευ παραπόνων. Άλλωστε όταν θωρείς ομορφιά είναι καλό για την υγεία των οφθαλμών! Η ασχήμια τους βλάπτει!

    Να είσαι καλά φίλε μου
    Με αγάπη
    δημήτρης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Καλησπέρα φίλε μου Δημήτρη.
    θα σου απαντήσω μόνο με μια παροιμία.

    Τώρα που έγινε η θάλασσα γιαούρτι χάσαμε τα κουτάλια.
    Ξέρεις μερικές φορές τρομάζω να τις ξεκολλήσω αλλά πάντα φεύγουν
    Χαιρετισμούς
    Ευχαριστώ

    Γαβριήλ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΑΧ!Γαβρίλη μου! Εχεις τόσο απόλυτο δίκιο!!!
    Τώρα βλέπεις διανύουμε την εποχή του "φάτε μάτια ψάρια και η κοιλιά περίδρομο"! Τι να γίνει όμως η κάθε εποχή έχει τα δικά της χαρακτηριστικά και τις δικἐς της χάρες! Όπως λέει και μιά άλλη παροιμία του σοφού λαού: "κάθε πράγμα στον καιρό του και ο κολιός τον Αύγουστο"
    Τουλάχιστον φίλε μου ας είμαστε καλά
    Με την φιλία μου πάντα
    δημήτρης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Γιώργο Βαρβάκη, Γάβο και Δημήτρη

    Καλοδεχούμενοι! Χαρά και ικανοποίηση η επίσκεψή σας και η κατάθεση του λόγου σας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

«Ουχ ούτως χρείαν έχομεν της χρείας παρά των φίλων ως της πίστεως της περί της χρείας» Επίκουρος