Τρίτη 3 Ιουνίου 2014

ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ ΩΝΑΣΗΣ – Από ντοκιμαντέρ του BBC


3 σχόλια:

  1. Αξιόλογο το ντοκυμαντερ με τη ζωή του Ωνάση , με όσα περιείχε η ζωή του .. Σίγουρα ευφυής , πολυπράγμων και καλός παίχτης των παιχνιδιών του πλούτου πέρα από νόμους και ηθικά διλήμματα .
    Καλό ξημέρωμα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Θαυμάσιο!
    είδα το βίδεο, ευχαριστώ σε φιλε μου Στράτο.

    Μου έφερε στο νου τόσες πολλες σκέψεις και μνήμες ώστε κάθισα σιωπηλός και περιεργαζόμουνα την δική μου ζωή, τότε που έκλεισε η διώρυγα του Σουέζ από τον πόλεμο των αγγλογάλων 1955-56 εναντίων του Ναγκίπ ηταν τόσο μεγάλη η ζήτηση πλοίων που ο ναύλος από τον γύρω της καλής ελπίδος ήταν η αξία του Βαποριου.
    Τότε αγόρασαν Κεφαλονίτες ένα βαπόρι στην Νέα Υόρκη αγορά 150.000 δολάρια, και ο ναύλος από Νέα Ορλεάνη για Μανγκλαντές από τον γύρω της Αφρικης για 5.000 τόνους ρύζι 150.000 δολάρια.

    έτυχε όταν είχαμε πέσει σε ύφαλο στον Ινδικό ήρθε ένα βαπόρι του Ωνάση για να μας προσφέρει βοήθεια, λογο που ήταν μεγάλο και τα νερά ρηχά δεν μπορεσε να μας πλησιάσει αλλά εστειλε πάνω σε εμάς μα βάρκα του κλπ.
    Τελευταίως νομίζω 2010 πήγα εκδρομή στον Σκορπιο και σε άλλα νησακια φουντάραμε στην παραλία για μπάνιο κ εκεί πιο κάτω μας έδειξαν το εκκλησάκι με τους τάφους των Ωνάσηδων,

    Τι άλλο να πω! παρά το Πάντα ματαιότης τα ανθρώπινα...

    ευχαριστώ

    Γαβριήλ
    Τετάρτη, 4 Ιουνίου 2014 - 3:07:00 π.μ. EEST Διαγραφή

    ΑπάντησηΔιαγραφή

«Ουχ ούτως χρείαν έχομεν της χρείας παρά των φίλων ως της πίστεως της περί της χρείας» Επίκουρος