Πέμπτη 21 Μαΐου 2015

Ανοίξιασε στο Lynn

Η ομορφιά δεν κρύβεται εκεί που ψάχνεις… βρίσκεται ακόμη και στην πίσω αυλή του Γιώργου και της Μαρίας, κάπου στα βόρεια-ανατολικά των ΗΠΑ στο Lynn της Βοστώνης.

Αλλού το μαντάτο της άνοιξης το φέρνουν τα χελιδόνια… σ’ άλλα μέρη είναι αλλιώς. Μπορεί να το φέρνει και ο ήλιος… «Ανοίξιασε»!

«Βγήκε, επιτέλους, ο ήλιος λαμπερός ύστερα από την καταιγίδα», μου έγραψε χτες ο Γιώργος Ιατρού με καταγωγή από το Λογκανίκο της Λακωνίας, και συνεχίζει: 
«Έχει βέβαια και τις εξαιρέσεις του ο κανόνας, αλλά σήμερα δεν έχουμε την εξαίρεση, αλλά τον ίδιο τον κανόνα. Χθες έβρεχε και σήμερα έχουμε μια ηλιόλουστη ημέρα. Ανοίξιασε για τα καλά και όλοι ασχολούμαστε με τις αυλές και τους κήπους. Είναι καιρός για λουλούδια. Big Business τα λουλούδια σε τούτη τη χώρα. Μας αρέσουν τα λουλούδια και μένα και της Μαρίας. Για να καταλάβεις τι γίνεται εκατοσταριές πάνε τα δολάρια κάθε χρόνο στα λουλούδια».
Ομορφαίνει κι άλλο την ομορφιά, της πίσω αυλής του σπιτιού του ο Γιώργος.
   
«Σου στέλνω ένα δείγμα (φωτογραφίες) από τις δουλειές που κάνω τώρα στην πίσω αυλή. Όλα αυτά τα κουρεμένα δεντράκια τα φτιάχνουμε με τη Μαρία κι ο κόσμος, μας βλέπει και νομίζει ότι κάνουμε αυτή τη δουλειά. Δηλαδή Landscape, σταματάνε, φωτογραφίζουν και μας λένε να φτιάξουμε και τον δικό τους κήπο. Όταν τους λέω ότι δουλεύω σε εστιατόριο, ξαφνιάζονται… Κηπουρός!!! Καλή ιδέα για αργότερα. Πολύ καλή δουλειά κι αυτή».

Και να το δείγμα που μου έστειλε:






Γιώργο σ’ ευχαριστώ που μοιράστηκες μαζί μου τις υπέροχες κηπουρικές δημιουργίες σας τις οποίες θαύμασα από μακριά  κι εγώ με τη σειρά μου κάνω το ίδιο για τους φίλους μας.

6 σχόλια:

  1. What a Beauty!!!
    όμορφα Λουλούδια, όμορφες αυλές, όμορφα τα γραπτά σου, όμορφοι και οι φίλοι σου, όλα όμορφα είναι γιατί ίσως να με επηρέασε η Άνοιξη,
    παντού βλέπω ομορφιές, όμορφος και ο συγγραφέας και το Μπλογκ Μ. Α.

    από την Νέα Υόρκη δεχτείτε τους ειλικρινής χαιρετισμούς μου, φίλοι Γιώργος και Στράτος

    Γαβριήλ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Θέλει πολύ μεράκι να γίνεις κηπουρός,κι όπως φαίνεται το διαθέτετε αγαπητέ Γιώργο.
    ΑΝοίξιασε η οθόνη μας!
    Καλά να περνάτε,εκεί στη μακρυνή Ηπειρο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Εκτός του ότι είναι μια απόλαυση να βλέπεις τον κήπο σου, έτσι με μεράκι φτιαγμένο και να ευφραίνεται το μάτι κι όλο το είναι σου με την ομορφιά, είναι και μια ευκαιρία για δεύτερη εργασία εν ώρα ανάγκης, έστω και στη γειτονιά…

    Γιώργο, πολύ τη χάρηκα την αυλή σου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Στράτο, έστειλα τους ΜΑΚΡΙΝΟΥΣ ΑΝΤΙΛΑΛΟΥΣ σε μερικούς φίλους και με συμβούλεψαν να ακολουθήσω τη συμβουλή σου για την ώρα της..ανάγκης σαν κηπουρός. Πήρα μάλιστα και τις πρώτες παραγγελίες για δουλειά. Έχω να φτιάξω τέσσερις αυλές. Αργότερα βέβαια. Όταν συνταξιοδοτηθούμε. Να δούμε πρώτα πως θα πηγαίνουν τα χέρια μας, γιατί τότε σίγουρα δε θα μπορούμε να πάρουμε τα πόδια μας.

    Ευχαριστώ την κ. Χαρά Θ. τον Γαβριήλ και εσένα φυσικά για τα καλά σας λόγια.

    Σε ευχαριστώ επίσης για τον χώρο και τον χρόνο σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΥΠΈΡΟΧΗ ΔΟΥΛΕΙΆ, με πολύ μεράκι και αγάπη!
    Να είναι γεροί οι φίλοι σου να απολαμβάνουν τα αποτελέσματα των κόπων τους!
    πανέμορφες εικόνες!
    άλλωστε, κάπου έγραφες:την άνοιξη αν δεν τη βρεις τη φτιάχνεις!
    αγαπητέ μου Στρατο, να είσαι καλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

«Ουχ ούτως χρείαν έχομεν της χρείας παρά των φίλων ως της πίστεως της περί της χρείας» Επίκουρος