Πέμπτη 23 Ιανουαρίου 2014

Τι είναι αυτό; - What is that?

Ο πατέρας κοιτάει στο άπειρο, ο γιος διαβάζει μια εφημερίδα. Ξαφνικά, απέναντί τους προσγειώνεται ένα σπουργίτι 
Το «Τι είναι αυτό;» είναι μια δημιουργική πρόταση του σκηνοθέτη Κωνσταντίνου Πιλάβιου, ο οποίος καταφέρνει μέσα σε περίπου 6 λεπτά, που διαρκεί το φιλμ, να προκαλέσει πλούσια εναλλαγή συναισθημάτων και συγκίνησης. 

Η εξαιρετική σκηνοθεσία, η απίστευτη φωτογραφία και η εμπνευσμένη υποκριτική συνθέτουν μια υψηλής ποιότητας παραγωγή που σας προσφέρεται με πολλή αγάπη.

9 σχόλια:





  1. ΔΕΝ ΕΧΩ ΣΧΟΛΙΟ..Μιλάει μόνο του.
    Βάνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Στράτο
    χαίρομαι κατ αρχάς που οι φίλοι μας θα γνωρίσουν έναν νέο δημιουργό, όπως ο Κωνσταντίνος Πιλάβιος,που οι δουλειές του ήδη έχουν δρέψει διακρίσεις. Προέρχεται απο μια καλλιτεχνική οικογένεια,που δε θα μπορούσε ο ίδιος να γίνει κάτι άλλο.
    Απο την άλλη το θέμα που θίγει,είναι πολύ βαθύ και πονάει. Επειδή το έζησα έστω και λίγο με τον πατέρα μου (παρολο που δεν είχε αλτσχάιμερ αλλά ρωτούσε συνέχεια για την αρρωστια του)είναι φοβερά ψυχοφθόρο για τους ανθρώπους του. Θαυμάζω τους ανθρώπους που βιώνουν αυτές τις καταστάσεις για τις οποίες και ο μη πάσχων χρειάζεται ψυχολογική υποστήριξη και ανάλογη παιδεία να αντιμετωπίσει τον πάσχοντα.
    Θίγει ένα μεγάλο κοινωνικό θέμα, ο Κωνσταντίνος κι ως ασθένεια αλλά προ πάντων ως σχέση.
    Νάσαι καλά, που μας προβληματίζεις και μας συγκινείς
    Καλό ξημέρωμα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μια ανάρτηση γεμάτη ευαισθησία, ανθρωπιά, νόημα, εμπειρίες.
    Συμβαίνει να έχω μια γνώση της δουλιάς του Πιλάβιου και με την εμπειρία του παρελθόντος στην τέχνη αυτή ομολογώ ότι με έχει εκπλήξει. Ανήκει στο χώρο των σκηνοθετών που κάποτε θα μας πουν πολλά.
    Το θέμα τρομερά λεπτό. Μια πολύ λεπτή σχέση πατέρα και παιδιού, κάτι που υπάρχει γύρω μας ίσως και σε παραλαγές. Και οι αντιδράσεις διαχρονικές. Κάπου, κάπως, κάποιοι τα έχουμε ζήσει.
    Ομολογώ ότι είναι ό,τι καλύτερο έχει περάσει από τους ΜΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Me συγκίνησε.Τετοιες αναρτήσεις σε κάνουν τρυφερό,σε κάνουν άνθρωπο με ολη τη σημασία της λέξεως

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Στράτο,
    Δε θα ήθελα τα παιδιά μου σ΄αυτή την ηλικία που είμαι να μου συμπεριφέρονται όπως τους συμπεριφερόμουν εγώ όταν ήταν μικρά παιδιά. Θα είναι σαν να κοροΪδεύω τον εαυτό μου.
    Αλλα τα συναισθήματα γονιού και μικρού παιδιού και άλλα ενήλικου παιδιού και γέροντα πατέρα.
    Νίκος

    Υ.Γ. Ο πατέρας θυμήθηκε το ημερολόγιό του, οπότε δεν υπάχει θέμα αλτσάιμερ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αυτό το βίντεο του Κωνσταντίνου Πιλάβιου το έχω ξαναδεί , μου έχει αρέσει και μου αφήνει ένα τεράστιο κόμπο στο λαιμό.Το βίντεο είναι εξαιρετικό , η φωτογραφία επίσης τα μηνύματα πολλαπλά. Η πραγματικότητα είναι αφόρητα σκληρή και για πρώτη φορά ομολογώ ότι βιώνοντας αυτήν την κατάσταση πρέπει καθημερινά να ατσαλώνεις την ψυχή σου αν ..ο πάσχων δεν καταφέρει να σε παρασύρει στην ατέλειωτη και διαρκή ερώτησή του .
    Συγνώμη είναι ένα κομμάτι της αλήθειας μου που σήμερα θέλησα να μοιραστώ .
    Καλό σου απόγευμα Στράτο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Καλησπέρα,
    Ήθελα να ευχαριστήσω τη Χαρά κατ' αρχάς που σας έστειλε τη πρώτη δουλειά που ανέβασε ο γιος μου στο youtube. (έχει και άλλα δυο videos, του ίδιου επίπεδου).
    Στη συνέχεια, χάρη σ΄ αυτό το video βρέθηκα σ' ένα χώρο φιλόξενο με εξαιρετικό ενδιαφέρον που θα ερευνήσω σύντομα!
    Καλώς σας βρίσκω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Φίλοι μου Βάνα, Χαρά, Γαβριήλ, Ντένη, Σπύρο, Νίκο, Νικόλ, και άγνωστή μου Άιναφετς, Να είστε καλά και σας ευχαριστώ πολύ για την επίσκεψή σας εδώ και τα ωραία λόγια που αφήσατε στα σχόλια.
    Αυτό που εκπέμπει το βίντεο είναι ανθρώπινο μήνυμα προς όλους μας

    Καλό Σαββατοκύριακο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

«Ουχ ούτως χρείαν έχομεν της χρείας παρά των φίλων ως της πίστεως της περί της χρείας» Επίκουρος