Παρασκευή 10 Ιανουαρίου 2014

Διαπιστώσεις...

Έλα μου, ντε...


Καλό Σαββατοκύριακο!


8 σχόλια:

  1. Ελα μου ντε!!! Καλημέρα Στράτο, αυτός ο κόσμος ο αδυσώπητος, αφήνει εκατομμύρια παιδιά να πεθαίνουν από πείνα κάθε χρόνο, τη στιγμή που άλλοι κερδίζουν στις πλάτες αυτών των λαών δισεκατομμύρια. Αυτός όμως είναι ο καπιταλισμός φίλε μου και δεν μπορεί να γίνει ανθρώπινος. Η φίλη μου η Εύα Μελά έχει ζωγραφισει με πολύ ευαισθησία τέτοιες φατσούλες, που σου δημιουργούν μεγάλο πόνο στη ψυχή. Συγνώμη μ' επιασε πάλι ο οίστρος, αλλά είναι τόσο όμορφες οι φωτογραφίες της ανάρτησής σου!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σήμερα σε αυτή την κοινωνία όπου ζούμε, όπου στα σημερινά (ας μου επιτραπή η λέξη Καπιταλιστικά) καθεστώτα όπου περισσότερο φαγητό πετιέται στα σκουπίδια παρά αυτό που καταναλίσκουν οι άνθρωποι είναι ανεπίτρεπτο να υπάρχει πείνα προπαντός στα παιδιά και μόλα ταύτα χαμογελούν.

    Παραδείγματα έχω ένα σωρό, από εμάς στον πόλεμο που η ζητιανιά ήταν σε καθημερινή διάταξη, για μια μπουκιά ψωμί έστω και μουχλιασμένο τα παιδάκια στην Λατινική Αμερική, όχι ότι τα κράτη είναι φτωχά αλλά τα συστήματα φεουδαρχικού τύπου δεν ενδιαφέροντε ποδοπατούν πάνω σε ανθρώπινες υπάρξεις για να μην χάσουν το κουτάλι της μάσας αυτοί οι ίδιοι.
    ένα θεμα χωρίς ανθρώπινη λύση... εφόσον δεν αφήνουν οι έχοντες και κατέχοντες...

    Γαβριήλ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Συμφωνώ σε ένα μέρος με την καλή μου Δώρα. Όμως πάνω στην πείνα των λαών το κεφάλαιο στηρίζει την ύπαρξή του και την παντοδυναμία του. Αν οι άνθρωποι χορτάσουν οι πλούσιοι θα πεινάσουν. Χρειάζονται λοιπόν οι πεινασμένοι. Είναι ένα μέρος πάνω στο οποίο στηρίζεται ο πλούτος των ολίγων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πάντοτε τρεις σε τούτη τη σελίδα φλίλε Στράτο. Ούτε ο....κούκος δεν έρχεται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αν αποδεχτούμε –τουλάχιστον σ’ έναν βαθμό– την λανθασμένη, κατά τη γνώμη μου, ομολογώ, άποψη κάποιων, τότε θα αντιληφθούμε γιατί η Παρέα απέχει… Άλλες βέβαια ήταν οι προσδοκίες και οι στόχοι μας. Όλα όσα αναρτούνται εδώ δεν εξυπηρετούν δικές μας, προσωπικές ανάγκες αλλά απλά για να γίνονται εφαλτήριο –αιτία κι αφορμή– συμμετοχής κι άλλων. Όπως γίνεται στα μέιλ… Τουλάχιστον αν υπήρχε η μισή έστω συμμετοχή και το ελάχιστο ενδιαφέρον που επιδεικνύουν στα μέιλ, θα ήταν διαφορετικά.
    Μου είναι πάντως αδιανόητο ό,τι συμβαίνει. Καμιά φορά σκέπτομαι: μπορεί να έχουν και δίκιο, γι’ αυτό ας το κλείσουμε αν το επιθυμείτε. Αν και βλέπω πως επισκέπτες υπάρχουν από διάφορα μέρη ακόμη και από Fpo. Armed Forces… για φαντάσου…

    Πάντως είναι μια παρηγοριά το ότι υπάρχουμε εμείς οι τρείς «συμμέτοχοι-συνένοχοι», αν θέλετε, να το κρατάμε ζωντανό. Oι άλλοι φίλοι, ούτε παροτρύνοντάς τους το επισκέπτονται… Αν αυτό δεν είναι απογοήτευση τότε τι είναι;

    Τέλος πάντων… διάθεση από τη δική μου πλευρά υπάρχει και θα υπάρχει και λόγω υπόσχεσης, δεν θα ξαναγίνω κακός!

    Καλημέρα σας και καλή εβδομάδα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Πάντως θα πρέπει να πούμε πως οι «Μ.Α.» είναι μια γειτονιά. Mάλιστα σε μερικές γωνιές της όλο και κάποια ενδιαφέροντα υπάρχουν, όλο και κάποιες αλήθειες ανασαίνουν.

    Ας γράφουμε, λοιπόν εδώ, ό,τι λαχταράει κι ό,τι ζητά η ψυχή μας. Ας τροχίσουμε εδώ τα σπαθιά του λόγου μας. Γιατί να αναλωνόμαστε με άλλους τρόπους, που στο κάτω κάτω της γραφής χάνονται… Γιατί τόση απαξίωση; Ποιο είναι το εμπόδιο; Που είναι το πρόβλημα… Τουλάχιστον υποδείξτε το.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Να συνεχίσουμε να Υπάρχουμε, να υπάρχουν οι Μ.Α.

    αυτά που γράφοντε δεν χάνοντε αλλά υπάρχουν στην ατμόσφαιρα όπου κάποιος-οια θα το βρουν μια μέρα και θα τα διαβάσουν ,

    Τώρα γιατί εφόσον ειμεθα παρέα μαζί, μαζί σαχλαμαρίζουμε, γελάμε ή διαβάζουμε του κάθε ενός μας τις σωτήριες εμπνεύσεις και δεν δίνουν μια ματιά στις Ιστοσελίδες μας; Ε! αυτό είναι σαν όταν πας το άλογό σου στο ποτάμι να πιει νερό κι αυτό Δεν πίνει!

    την καλημέρα μου

    Γαβριήλ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Αυτά που χάνονται, Γαβρίλη, είναι τα όσα ανταλλάσσονται στα μέιλ, αυτό εννοούσα, τούτα εδώ δεν χάνονται, ποτέ.
    Η μη επισκεψιμότητα των μελών, ε, αυτό είναι ανεξήγητο, φίλε μου... Εδώ βλέπεις άτομα από την Ελλάδα και από τόσα άλλα μέρη και από ΗΠΑ, ευτυχώς που υπάρχει το Bronx και το Bayside.
    Ας το αφήσουμε προς στιγμήν, ίσως κάποιο άλλο θέμα να έχει ενδιαφέρον.
    Αυτά προς το παρόν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

«Ουχ ούτως χρείαν έχομεν της χρείας παρά των φίλων ως της πίστεως της περί της χρείας» Επίκουρος