Τρίτη 4 Ιουνίου 2013

ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΤΗ Κ. ΑΝΝΑ ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ

Του Κωνσταντίνου Λυκογιάννη /  Ν.Υ.


Hold your horses
       Κυρία Διαμαντοπούλου,
Σας εύχομαι υγεία και μακροημέρευση.


Είδα στη τηλεόραση το τελευταίο τμήμα της συνέντευξής σας στο δημοσιογράφο κ. Κοττάκη, στην εκπομπή ΑΛΛΗ ΟΨΗ και, ομολογώ, με απαγοητεύσατε. Σας θεωρώ μια σώφρωνα πολιτικό που πάντα ακουμπά στο χώμα και ρεαλιστή, που πιστεύει ότι η πολιτική είναι η επιστήμη του εφικτού και επομένως δεν θα μπορούσατε να υιοθετήσετε δονκιχωτικούς οραματισμούς ίδρυσης νέου δικού σας πολιτικού κόμματος. Με αυτό το τρόπο δεν βοηθιέται η Ελλάδα, μα ούτε και Σεις.

Ξέρετε πολύ καλύτερα από κάθε άλλον, γιατί ζήσατε ενεργά τη τελευταία πολιτική πραγματικότητα της χώρας μας, ότι μικρά κόμματα και μάλιστα αυτά  που προέρχονται από αποσχίσεις κομμάτων εξουσίας, δεν ευδοκιμούν. Ονόματα, όπως Μάνος, Σαμαράς, Αβραμόπουλος, Στεφανόπουλος, Τσοβόλας, Καρατζαφέρης, Μπακογιάννη, κ.α., όχι μόνο έφαγαν τα μούτρα τους, αλλά μερικοί, και εξαφανίστηκαν από τη πολιτική σκηνή. Γιατί Εσείς νομίζετε ότι θα έχετε καλύτερη τύχη; Δεδομένου ότι επί δεκαετίες υπήρξατε μέλος της φρουράς, που άφησε αφύλακτη τη κερκόπορτα για να μπουν οι δανειστές; Μα, θα μου πείτε, σύμφωνα με το δόγμα του συντρόφου Σημίτη, «αν έχεις αποδείξεις, πήγαινε στον εισαγγελέα», μπορεί κανείς να αποδείξει ότι ήμουν και εγώ καλεσμένη στο πάρτυ της ρεμούλας;  Ασφαλώς όχι, αλλά μπορείτε και Σεις να αποδείξετε ότι δεν είσαστε;       

Αναδημοσίευση από τις ΑΠΟΨΕΙΣ
Διαβάστε όλο το άρθρο του κ. Λυκογιάννη κάνοντας κλικ ΕΔΩ

6 σχόλια:

  1. ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ εσπασε ο Πάγος!!!!!!!!

    Συγχαρητήρια στον Φίλο κ. Λυκογιάννη,

    Το άρθρο σου μια πραγματικότητα στη σημερινή ζωή της Ελλάδος.
    Μου άρεσε εξαιρετικά πρποπαντός συμφωνώ με το ( Τώρα, όσο για την ουσία των προτάσεών σας, των αρχών σας, επιτρέψτε μου να σας δώσω και τη δική μου δεκάρα συμβουλής. Το βασικότερο που μπορείτε να προτείνετε στον Ελληνικό λαό είναι η θεσμοθέτηση του αυτονόητου, Να υποδείξετε τους ελέφαντες στο δωμάτιο. Όπως, εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας κατ’ ευθείαν από το λαό. Δημιουργία θεσμού ελέγχου του Πρωθυπουργού. Μείωση αριθμού βουλευτών. Οι βουλευτές, όπως ο υπόλοιπος λαός είναι απολύτως ίσοι απέναντι στο νόμο. Οι βουλευτές ψηφίζουν στη Βουλή κατά συνείδηση. Αεροστεγής διαχωρισμός των εξουσιών. Επιλογή, επαναλμβάνω, ΕΠΙΛΟΓΗ, υποψηφίων βουλευτών από το λαό της περιφερείας του που θα τον εκπροσωπεί στη Βουλή. Κατάργηση Πειθαρχικών Συμβουλίων και διαγραφών. Συνταγματική καθιέρωση ημερομηνίας των εκλογών. Συνταγματικά καθιερωμένο εκλογικό σύστημα.)

    Επίσης συγχαρητήρια και στον φίλο Στράτο, Ε! τι άλλο να πω!!!!

    Χάρηκα πάρα πολύ που πήρε μέρος στην ανάρτηση, συζήτηση και ο κ. Λυκογιάννης;

    χαιρετώ σας

    Γαβριήλ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ευχαριστώ Γαβρίλη μου.
    Πάντα πίστευα πως η αιτία που βρισκόμαστε στα σημερινά χάλια στη πατρίδα, είναι το ήθος του βουλευτικού Σώματος.Μόνο μια τοπική κοινωνία ξέρει ποιος είναι ο άξιος,ο τίμιος,ο ηθικός ανάμεσά της για να την αντιπροσωπεύσει στη βουλή και επομένως μόνο η τοπική κοινωνία πρέπει να επιλέγει τον υποψήφιο βουλευτή.
    Λυκων

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Κύριε Λυκογιάννη, θέλω να σας ομολογήσω πως όσα γράφετε στην επιστολή σας στην κα. Διαμαντοπούλου είναι σωστά, παρότι –έτσι λένε οι ειδήμονες- είναι ένα αμφιλεγόμενο άτομο. Κι ακόμα να προσθέσω ότι αποφεύγω τα πολιτικά σχόλια, διότι η ψυχή μου αρνείται να με ακολουθήσει στο γράψιμο. Δεν πιστεύω στους πολιτικούς και με μελαγχολεί ο πολλαπλός τραυματισμός του πολιτικού μας συστήματος… γενικά.
    Αν μπορούσαν έστω τα λίγα αυτά -τα αυτονόητα που υποδεικνύετε- να εφαρμοστούν θα είχαμε ένα κράτος ζηλευτό, αλλά όλοι αυτοί δεν είναι γι’ αυτά, για άλλα πρεσβεύουν…

    Τέλος πάντων ξέφυγα κι έκανα το σχόλιό μου μολονότι το απέφευγα…

    Στέκομαι στο ότι κάνατε ένα βήμα, ανοίξατε την πόρτα κι αφήσατε σημάδια δικά σας και εδώ.
    Ελπίζω και εύχομαι να υπάρχει και συνέχεια.

    Να είστε καλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ντίνο,..Προσπαθώ να βρώ, πως θα μπορούσαν όλες αυτές οι σωστές υποδείξεις σου να εφαρμοστούν ποτέ στην Ελλάδα. Πόσα χρόνια θα πρέπει να περάσουν βασισμένα πάνω σε υποτιθέμενες δημιουργικές υποδομές; Όλοι ξέρουν το ρητό του Αισώπου, " η Ισχύς εν τη ενώσει" ιδίως οι πολιτικοί. Αλλά η ανθρώπινη φιλοδοξία, το εφαρμόζει στο αντίθετο από αιώνες, και όχι μόνο στην πολιτική.
    Να είσαι πάντα καλά και να μας τα λες.
    Βάνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αγαπητέ Στράτο,θα μπορούσε να ήταν οποιοδήποτε άλλο πρόσωπο, γιατί το πρωτεύον για μένα έίναι 'οτι κάποιος ιδρύει νέο κόμμα που δεν χρειάζεται.Με απογοητεύσατεόμως, δηλώνοντας ότι δεν θέλετε να ασχολείστε με τους πολιτικούς και τη πολιτική γενικά.Γιατί;Δεν σας αφορά η πολιτική κατάσταση της χώρας;Επιτρέψτε μου να μακρυγορήσω και να σας πω μια ιστορία.ΘΥμάμαι όταν μεγάλωνα στο χωριό μου και κάποιος χωριανός είχε μια διαφορά με το γείτονα ή τη γυναίκα του, ή τα παιδιά του και ζητούσε μια συμβουλή, δεν πήγαινε στο εκλεγμένο πρόεδρο του χωρού μας,αλλά στο δάσκαλο, στο παππά ή δτο γιατρό του χωριού μας.Τι σημαίνει αυτό;Αυτό σημαίνει ότι οι διαβασμένοι είναι οι φυσικοί ηγέτες της κοινωνίας.Σε αυτούς προσβλέπει ο λαός για καθοδήγηση για συμβουλή,για εμπιστοσύνη.Με αυτό το σκεπτικό, όταν ένα πρωί, στις 21 Απριλίου 1967 πήγαινα στη δουλειά μου και άκουσα στις ειδήσεις ότι κηρύχτηκε δικτατορία στη πατρίδα μας,το πρώτο που ήλθε στο μυαλό μου ήταν:Που είναι οι διανοούμενοι;Πως επέτρεψαν να γίνει κάτι τέτοιο στη πατρίδα μας;Γιατί δεν ξαπλώθηκαν στην Πανεπιστημίου και να νεκρώσουν όλη τη χώρα;Και ξέρετε τι έκαναν κ. Δουκάκι;Άρχισαν να διαβάλουν ο ένας τον άλλον για να του πάρουν τη θέση στην Ακαδημία, στο Πανεπιστήμιο στη κυβέρνηση.Και ο λαός έμεινε ορφανός και έρμαιος των συνταγματαρχών.Ότι και αν λέγω εγώ, κανείς δεν μου δίνει σημασία, αν τα έλεγε όμως η Ακαδημία Αθηνών ή ο Σύλλογος των πανεπιστημιακών καθηγητών, κάποιος θα τα έπαιρνεστα σοβαρά.Θεωρώ έγκλημα ότι οι διανοούμενοι μένουν έξω από τις πολιτικές διαδικασίες και συζητήσεις γιατί αφήνουν το πεδίο ελεύθερο για τους οπορτουνιστές και τους μπαγαμπότηδες να οδηγήσουν το λαό στη σημερινή κατάσταση.Που είναι η Ακαδημία να προστατεύσει τη γλώσσα μας.Η Ελληνική ιντελέγξιαδεν μπορεί να κάθεται στις παρυφές της πολιτικής και να πετάει πέτρες και αφορισμούς.Πρέπει οι διανοούμενοι να μπουν στη λάσπη, να αναλάβουν τις ευθύνες τους, σαν οι φυσικοί ηγέτες του λαού, και να δωσουν λύσεις.Όπως διαμορφώνετε ένα ωραίο κείμενο,σεις οι διανοούμενοι,έχετε και τη ικανότητα διαμορφώνετε και τη κοινή γνώμη, ώστε να αποζητά από τους πολιτικούς χρηστή και ποιοτική διοίκηση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ευχαριστώ Βάνα μου.
    Όλα αυτά τα έχω πει σε πολλούς πολιτικούς μικρόυς και μεγάλους. αλλά κανένας δεν μου απάντησε ούτε και με ευχαρίστησαν για την "επικοινωνία", όπως συνήθως γράφουν.Πάντως, εγώ δεν θα σταματήσω να τα λέω και,ποιος ξέρει, μπορεί κάποιος να με πάρει στα σοβαρά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

«Ουχ ούτως χρείαν έχομεν της χρείας παρά των φίλων ως της πίστεως της περί της χρείας» Επίκουρος