Παρασκευή 13 Απριλίου 2007

Αριστοτέλειο Ίδρυμα


Το Αριστοτέλειο Ίδρυμα, γέννημα της δραστηριότητας του Ελληνισμού της διασποράς, πριν τέσσερα χρόνια άρχισε μια μεγάλη προσπάθεια για την προβολή του έργου που επιτελούν οι άνθρωποι του Ομογενειακού Τύπου. Ένα έργο που για τους περισσότερους δυστυχώς παραμένει άγνωστο, γιατί ποτέ κανείς δεν ενδιαφέρθηκε να παρουσιάσει αυτό το υψίστης σημασία έργο, που γαλούχησε τις γενιές των μεταναστών με τα εθνικά οράματα που πρόβαλε τα έργα του πνεύματος, που στάθηκε συμπαραστάτης στα κελεύσματα δύσκολων για το Έθνος στιγμών.
Καθημερινά κάποια Ομογενειακά έντυπα αναγκάζονται να διακόψουν την έκδοσή τους όχι γιατί έπαψε να καίει εκείνη η ιερή φλόγα μέσα στα στήθος του ομογενή δημοσιογράφου, αλλά λόγο της αδιαφορίας της Ελληνικής πολιτείας.
Το Αριστοτέλειο Ίδρυμα με την προβολή του Ομογενειακού Τύπου επιδιώκει να ευαισθητοποιήσει την κοινή γνώμη και κατ επέκταση να παρουσιάσει μια Έκθεση ντοκουμέντο στους λογής αρμοδίους, ώστε να αντιληφθούν ότι αν υπάρχει σήμερα απόδημος Ελληνισμός οφείλετε κυριολεκτικά στον Ομογενειακό Τύπο. Στον ομογενή δημοσιογράφο που με «αίμα καρδιάς» κράτησε ζωντανή την Ελληνική γλώσσα την ιστορική μνήμη τις παραδόσεις
Ο Ομογενειακός Τύπος αποτελεί το πνευματικό κληροδότημα των Αποδήμων στον Μητροπολιτικό Ελληνισμό, και αυτό θα το πετύχουμε να γίνει κατανοητό μέσα από την Έκθεση Ομογενειακού Τύπου & Βιβλίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

«Ουχ ούτως χρείαν έχομεν της χρείας παρά των φίλων ως της πίστεως της περί της χρείας» Επίκουρος