Τετάρτη 5 Μαρτίου 2014

Εσείς ανοίξατε μια βρύση, τη δική σας βρύση…

Στην άλλη άκρη του Ατλαντικού, μέσα στους κόλπους της Ομογένειας, άνθρωποι της γραφής, της πένας, του στοχασμού και της σκέψης, απαρτίζουν μια πολύ ωραία Παρέα, έχοντας έδρα τη Μητρόπολη του κόσμου, τη Νέα Υόρκη. Δημιουργοί που έχουν την «άνωθεν δωρεά» και με εφόδια τα παραπάνω προσπαθούν, μέσα από γραφτά, εκδόσεις, συνάξεις, εκδηλώσεις, παρουσιάσεις και… καλαμπούρι να εξωτερικεύουν αυτό που είναι κρυμμένο μέσα τους και με κάθε τρόπο προσπαθούν να κρατήσουν –όσο γίνεται, μη και ποτέ χαθεί– την πνευματικότητα. Αυτήν που βλέπουμε ολοένα να φθίνει στα στρώματα της Διασποράς.

Έχω την τιμή, τη χαρά και την τύχη να τους γνωρίζω κι έχω την αίσθηση ότι αυτοί οι Έλληνες στην άκρη του κόσμου –λίγοι ή πολλοί, δεν έχει και τόση σημασία– μπορούν να ενώνουν τη φωνή τους –τα γραφτά τους στην προκειμένη περίπτωση– και σε πείσμα της αδιαφορίας από την Ελληνική Πολιτεία αλλά και της εκεί ηγεσίας να υπηρετούν την ελληνική γλώσσα. Αυτό που άλλωστε τους ενώνει.
Και είναι, όντως, η γλώσσα, η ψυχή, το πάθος, η καταγωγή, οι καταβολές και κάτι άλλο ακόμη… αυτό το «κάτι» των Ελλήνων της ξενιτιάς που τους κάνει να ξεχωρίζουν! Της ξενιτιάς που οι περισσότεροι έχουν επιλέξει ή αναγκάστηκαν να ζουν.
Καταλαβαίνω την προσπάθειά τους, γιατί κι εγώ για σαράντα και κάτι χρόνια έζησα σαν κι εκείνους στην ξενιτιά, και νιώθω πως θέλουν να βγάλουν προς τα έξω όλα όσα έχουν κρυμμένα βαθιά μέσα στο είναι τους.
Ο λόγος τους έχει αλήθεια, ευαισθησία, νοσταλγία, αγάπη... Τους παρακολουθώ, γιατί επικοινωνώ μαζί τους, και τους θαυμάζω για το πόσο νοιάζονται και καμαρώνουν για την καταγωγή τους και την βαριά πολιτιστική κληρονομιά που κουβαλάνε στους ώμους.


Ακολουθούν πιστά το πρόσταγμα του Οδυσσέα Ελύτη που σαν αντίλαλος τούς παρακινεί: «όπου και να βρίσκεστε, αδερφοί, όπου και να πατεί το πόδι σας, ανοίξετε μια βρύση, τη δική σας βρύση»... Βαρύ κληροδότημα, αν μη τι άλλο, που δείχνει να το κουβαλάν μαζί τους για να τους δίνει δύναμη. Κι ας μη βρίσκουν ανταπόκριση τα όσα κάνουν παρά μόνο αδιαφορία, τόσο από την Ελληνική Πολιτεία, όσο κι από τις Ελληνικές Οργανώσεις εκεί. Κι όμως εκείνοι επιμένουν να υπάρχουν και εξακολουθούν με ζήλο να φυλάνε Θερμοπύλες.


30 σχόλια:

  1. Πω!,Πω! τι έκπληξη είναι αυτή πάλι!

    Μια ευχάριστη, έκπληξη και σε ευχαριστούμε δι αυτήν σου την πρωτοβουλία, όμως έκανες μια παράλειψη, μια και που κι εσύ ήσουν κάποτε της ξενητιάς και ακόμα σήμερα είσαι των γραμμάτων θα έπρεπε να βάλεις και την δική σου φώτο ανάμεσά μας ώστε να μας καμαρώνουν (οποιοι και να είναι όλους μαζί)

    Φίλε είναι για εμάς ένα ανοιξιατικο δώρο,
    Eυχαριστούμε
    Thank you,
    Muchas gracias
    Γαβριήλ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Φίλε Στράτο
    Ένα μεγάλο "ευχαριστώ" σου αξίζει.
    Πολύ σωστά τα λόγια του ποιητή που πήρες για να μας χαρίσεις.
    "Τη βρύση μας την ανοίξαμε." Και τρέχει μόνο για μας τους λίγους.
    Η αδιαφορία της μητέρας μας Ελλάδας εγκληματικά μεγάλη. Αλλά και όλοι εδώ μας αντιμετωπίζουν σαν τύπους "γραφικούς."
    Όμως φίλε μας δεν θα σταματήσουμε.
    Όταν έστω και ένας μας σφίγγει το χέρι, εμείς θα έχουμε ανοιχτή τη βρύση.
    Νάσαι καλά φίλε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καλησπέρα σας και από μένα .
    Το άρθρο σου Στράτο ομολογώ ότι με συγκίνησε βαθιά γιατί είναι αλήθεια ότι παρακολουθώ εδώ και καιρό τις αναρτήσεις σας , όμως δεν έχω το ΄΄θείο δώρο΄΄ της γραφής , ούτε την γνωριμία με τους ανθρώπους που τιμούν τη χώρα μας από μακριά .
    Από μετανάστες γονείς γεννημένη στη Βενεζουέλα που ζω στην Ελλάδα καταθέτω απλά την εκτίμησή μου σε σας που κρατάτε μονίμως ανοιχτές τις βρύσες σας .
    Να είστε καλά .
    Ευχαριστούμε Στράτο .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ευχομαι απο καρδιάς,αυτές οι "βρύσες" να μην στερέψουν ποτέ, σε πείσμα των καιρών και των κρατούντων.
    Μεγάλη μου χαρά & Τιμή,που γνωρίζω κάποιους,απο αυτούς τους χαρισματικούς και μ έχουν τιμήσει κι εκείνοι με την αποδοχή τους.
    Πάντα μ αγάπη και θαυμασμό για το πνεύμα, τη γραφή και την επιμονή σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Κάπου-κάπου πίνω κι εγώ μια γουλιά
    από το νεράκι αυτής της βρύσης
    και η δροσιά του είναι
    σαν δημιουργική πνοή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αγαπητέ φίλε Στράτο,
    Επιτρέψέ μου αρχικά να σε ονομάσω τεχνολογικό θαυματοποιό διότι δημιουργείς και μας δωρίζεις πολλά απροσδόκητα στολίδια, όπως είναι αυτή η τελευταία ανάρτηση της «Παρέας» με τις προσωπογραφίες όλων μας, που την αποκαλείς μάλιστα «άνοιγμα Βρύσης» αν και το νερό της δεν είναι πλέον δροσερό!...Καλωσύνη σου! Συμφωνώ όμως με τον φίλο μας Γαβριήλ που λέει ότι έπρεπε να είσαι και του λόγου σου μέσα σ’αυτήν την «Παρέα» άσχετα της απόστασης που μας χωρίζει.
    Για να είμαι όμως ειλικρινής καθώς αντικρύζω αυτή την ανάρτηση τα συναισθήματά μου είναι μικτά και ανακατωμένα μεταξύ χαράς και λύπης! Χαρά που μας παρουσιάζεις, είναι κι’ η αλήθεια, σαν μιά όμορφη οικογένεια ειλικρινών και διανοουμένων φίλων («Πολλών αγαθών κρείττον φιλία εστί») που προσπαθούν, ο καθένας με την δυνατότητά του, να διατηρήσουν τα Ελληνικά Ιδανικά και να διαιωνίσουν το Ελληνικό πνεύμα στην αλλοδαπή! Λύπη διότι σαν θωράω όλες αυτές τις φωτογραφίες αντικρύζω μόνον Δύση χωρίς καμιά Ανατολή!... Βλέπω χλωμά τρεμάμενα αστέρια να βαίνουν προς την δύση τους κι’ αυτό το ύστατο φως που έχουν και ποθούν να το αφήσουν πίσω τους στα ανατέλλοντα αστέρια για να το διαιωνίσουν είναι δύσκολο να γίνει γιατί ο ορίζων της ανατολής δυστυχώς φαίνεται σκοτεινός και ανάστερος !... και διερωτούμαι άραγε τι θα γίνει όταν αυτά τα τρεμάμενα αστέρια δύσουν για πάντα; Δεν είναι να πονάς;
    Υγεία σε όλους
    δημήτρης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. συγχαρητήρια αγαπητέ Στράτο!
    διαβαζοντας μια μια τις σειρες σου, μέσα μου είχα τη φράση:φυλάνε ΘΕΡΜΟΠΎΛΕΣ!και γνωρίζω...απο πολύ κοντά, πως οι Έλληνες της διασποράς είναι πιό ΈΛΛΗΝΕΣ απο τους κατοικούντας εν Ελλάδι!
    να είναι ΌΛΟΙ τους πάντα καλά και να συνεχίσουν,
    έστω και αν αυτή η πατρίδα φαίνεται να τους αγνοεί.
    συγχαρητήρια σε σένα που έφερες το θέμα και σε κείνους που κρατούν την Ελλάδα δυνατά μέσα τους!
    την καλημέρα μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Μετά από όλα αυτά τα κατεβατά, τι άλλο θα μπορούσα να προσθέσω, Στράτο μου;
    Ειλικρινά, Σ'ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ
    που μας ετίμησες.

    Με την εκτίμηση καιτην αγάπη μου
    Βάνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΣΤΟΝ ΦΙΛΟ ΜΟΥ ΣΤΡΑΤΟ, με απεραντη αγαπη

    Ευγε εισαι μια σπανια ακρατητη βρυση ομορφιας και
    ευαισθησιας, Στρατο μου, και η εκλεκτη μας πηγη και το
    κεντρο αυτης της Παρεας κι ας βρισκεσαι γεϖγραφικα τοσο μακρια μας. Σ εχουμε ολοζωντανο και ολοδικο μας μεσα
    στην καρδια μαςπαντα.

    Πραγματικα μας συγκινησες και μας ξαφνιασες χαρουμενα ολους! Συμφωνω απολυτα με τον Γαβριλη μας που γραφει
    για (παραλειψη) που δεν εχουμε την φωτογραφια σου στο
    κεντρο αναμεσα μας. Αναμενουμε...

    Βασικ;α, οχι γιατι εζησες κι εσυ ο ιδιος στην ξενιτια
    και γνωριζεις πρωτο χερι την γευση της αλλα το πιο αληθινο παραμενει πως εισαι απιθανος, τρυφερος ανθρωπος
    ΕΛΛΗΝΑΣ καμαρι μας σωστος και φιλος μας εκλεκτος.

    Σμιγω κι εγω με τον Ντενη μαςκαι σου στελνω απεραντα
    ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ που σου αξιζουν. Ο Θεος να σεχει γερο με τους αγαπημενους σου και να σε χαιρομαστε ολοι οι φιλοι στην Παρεα με ολη μας την αγαπη φιλια κι εκτιμηση. Ευγε σου
    Στρατο μου.
    Η βρυση τρεξει ακρατητη και ολοζωντανη γιατι ανθρωποι
    σαν τον ΣΤΡΑΤΟ ΔΟΥΚΑΚΗ υπαρχουν αναμεσα μας
    αρχηγοι, εμπνευση και ευλογια μας!

    ΣΤΕΛΛΑ ΖΑΜΠΟΥΡΟΥ ΦΟΛΛΕΝΤΕΡ


    Για την αντιγραφή Γαβριήλ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Τώρα τα κατάφερα να μπω επιτέλους στα σχόλια των Μ/Α και να εκφράσω τελευταίος τις ευχαριστίες μας για την πραγματικά ωραία ανάρτηση της Παρέας.
    Και μαζί με τους άλλους. να συμφωνήσω ότι λείπεις από το collage της Παρέας όπως τη παρουσιάζεις.Κάθε μέρα μας επιβεβαιώνεις αυτό που όλοι ξέρουμε ότι έχεις καλιτεχνικά ένστικτα και είμαστε τυχεροί που μας τα φανερώνεις.
    Σε ευχαριστούμε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. pylaros, Dennis Kontarinis, nikol, Χαρά Θ., Νίκος, Δημήτρης, Κέρινα Ποιήματα, Στέλλα, Βάνα, Λύκων

    Αγαπητοί μου φίλοι, να σας ονομάσω με τα δικά σας μικρά ονόματα… Γαβρίλη ή Γάβο, αν το προτιμάς, Ντένη και Μαρινικόλ, Χαρούλα, Νίκο, Δημήτρη, Μπάρμπυ, Στέλλα, Βάνα και Λύκωνα, θα ήθελα να απαντήσω ξεχωριστά στον καθένα γιατί το αξίζετε, γιατί γέμισαν οι Μακρινοί Αντίλαλοι με επισκέψεις και σχόλια κι αυτό είναι που έχει σημασία κι όχι η πρωτοβουλία η δική μου κάνοντας αναφορά σε εσάς και το έργο σας.
    Από καιρό το είχα στο νου να το γράψω κι αφορμή ήταν ένα άτυχο γεγονός: η δημοσίευση ενός υβριστικού κειμένου κάποιου συμπατριώτη μας εκεί, που απαξίωνε το έργο σας. Το διάβασα και θύμωσα πολύ. Σκέφτηκα να είναι τούτη η αφιέρωση, αντίλογος στο λίβελο που εξαπέλυσε. Αλλά ας το αφήσουμε δεν αξίζει...
    Εγώ, φίλοι μου, δεν έκανα τίποτα παραπάνω από το να γράψω την αλήθεια για ό,τι σπουδαίο -μπορεί και ταπεινό- κάνετε εσείς εκεί κι ακόμη είναι η αξία που εσείς δίνετε σε ό,τι κάνετε. Έστω «και για λίγους»… Κι όπως γράφει η Χαρά, «σε πείσμα των καιρών και των κρατούντων»… Αυτό είχα κατά νου.
    Εγώ είμαι απλά ο μακρινός συνεργάτης σας, οπότε προς τι η δική μου φωτογραφία ανάμεσά σας, φτάνει η σκέψη, η αγάπη και η εκτίμηση που σας έχω. Να πω και κάτι για το Δημήτρη που βλέπει «χλωμάδα» στα πρόσωπα, ενώ εγώ αντίθετα βλέπω φωτεινά πρόσωπα που εκπέμπουν σοφία! Όσο για τα «ανατέλλοντα αστέρια», θα έρθουν κι αυτά στον καιρό τους.

    Ιδιαίτερα θέλω να ευχαριστήσω τις φίλες από την Ελλάδα (τη Νικόλ, τη Χαρά, τη Μπάρμπυ) που ένωσαν τα όμορφα λόγια τους δίπλα στα δικά σας σχόλια κι αυτό είναι σημαντικό.

    Εγώ σας ευχαριστώ, φίλοι μου, για την αποδοχή και τη συμμετοχή σας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Αγαπητέ φίλε Στράτο,
    Ειλικρινώς λυπούμαι εάν ο πραγματισμός μου ή αν θέλεις, η ρεαλιστική μου παρατήρηση έριξε μιά σταλαγματιά αλμυρόπικρo δάκρυ στο γάργαρο νερό της “Βρύσης” της προσφιλούς Παρέας, που το απαράμιλλο καλλιτεχνικό σου τάλαντο οικοδόμησε, και θόλωσε αθέλητα μ’ ένα μικρό συννεφάκι το ξάστερο στερέωμα της δημιουργίας σου!
    Η αρνητική μου παρατηρησή δεν ελέχθη εσκεμμένως και ούτε είχε την ελαχίστη πρόθεση να μειώσει την λάμψη, την αίγλη και την σοφία των αστέρων του στερεώματός σου, εις το οποίον συμπεριλαμβάνεις και τιμάς άκρως και την ημετέρα ταπεινότητα.
    Η χλωμάδα και το τρεμόσβυμα όμως των αστέρων δεν παύει να είναι πραγματικότητα διότι εάν δώσεις λίγο προσοχή είναι εμφανές ότι παγκοσμίως το πλείστον των ξενιτεμένων φίλων όλων των λογοτεχνικών Μουσών (Ερατούς, Ευτέρπης, Θάλειας, Μελπομένης και Πολυμνίας) ανήκουν στο στάδιον των πρεβυτέρων και υπερπρεσβυτέρων ψυχών ή πιό απλά όπως λένε εν Αμερική στο “Senior Division” και όχι μόνον!
    Αυτή η πικρή αλήθεια και το γεγονός ότι αυτοί που πρέπει να παραλάβουν την σκυτάλη παραμένουν αόρατοι, πέρασαν από την σκέψη μου και καταστάλαξαν σαν κατακάθια από φαρμάκι στα βάθια της καρδιάς, με ώθησαν να κάνω αυθορμήτως αυτή την παρατήρηση.
    Καθώς όμως συμπληρώνω αυτές τις γραμμές μια άλλη σκέψη περνά απο τον νού μου και ρωτώ: Δεν είναι άραγε καλλίτερο να εκφράζουμε τις αντιθέσεις μας έστω και αρνητικές, έστω κι’αν πικραίνουν παρά να γίνουμε όλοι μας ένα κράμα φιλοφρονήσεων και να κολακεύουμε ακαταπαύστως ο ένας τον άλλον σαν προγραμματισμένα ανδρείκελα;;; Εάν ποτέ, προς Θεού, καταλήξουμε σε κάτι τέτοιο τότε νομίζω καλλίτερα θα είναι να φουντάρουμε σκέψη και γνώμη στα βάθη του Σαρωνικού παρέα με τα ψάρια!...
    Πάντως εάν η παρατηρησή μου πλήγωσε έστω και μία μόνον φιλική καρδιά απολογούμαι από τα βαθυμύχια της ψυχής μου και ζητώ να μου δωθεί άφεση αμαρτιών!...
    Με φιλία και αγάπη,
    Πάντα Δημήτρης
    Υ.Γ. Εύχομαι ο πεσσιμισμός μου να είναι λανθασμένος και η προφητεία σου, φίλε Στράτο, να πραγματοποιηθεί!




    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Φίλτατε Δημήτριε,

    Θέλω, με κάθε ειλικρίνεια κι εγώ, να ομολογήσω πως ουδόλως με ενόχλησε το σχόλιό σου. Και δεν θόλωσε καθόλου την εικόνα της Παρέας. «Έπιασα» το νόημα των όσων πολύ σωστά έγραψες και ίσως εγώ να μην κατόρθωσα να εκφραστώ σωστά.

    Δεν θέλω να λυπάσαι καθόλου γιατί αυτό που εκπέμπει η Παρέα μπορεί να έχει «χλομάδα» και να «τρεμοσβήνει», δεν παύει όμως να εκπέμπει φως! Και οι «πρεσβύτερες ψυχές» που την απαρτίζουν έχουν και το μέγα χάρισμα να εκπέμπουν συγχρόνως και σεβασμό και σοφία.

    Μακάρι οι επερχόμενοι σκυταλοδρομείς να ήταν εδώ εμφανείς, αλλά, ποιος ξέρει, μπορεί οποιαδήποτε στιγμή να εμφανιστούν. Ήδη έχουμε την Πανωραία Παναγιωσούλη, μην το ξεχνάς…

    Θα θυμάσαι, φίλε, ότι σε παλαιότερη επιστολή μου σου εξέφρασα τη γνώμη μου ότι θα πρέπει να μάθουμε να εκφράζουμε την όποια αντίθεση με ειλικρίνεια, δίχως να δεσμευόμαστε από τη φιλία μας.
    Να μη φοβάσαι και δεν θα καταλήξουμε ως τροφή στα ψάρια του Σαρωνικού… Θα παραμείνουμε ως είμαστε.
    Δεν χρήζει δε ουδεμία άφεση αμαρτιών διότι δεν υφίσταται αμαρτία, έτσι απλά.

    Η φιλία και η εκτίμηση είναι αμοιβαίες…

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Αγαπητέ μου Στράτο,
    Ευχαριστώ για την κατανόησή σου και σε διαβεβαιώ ακόμα μία φορά και συνάμα όλους που διαβάζουν τους Μ.Α. ότι η παρατήρησή μου δεν απευθήνετο στην σοφία, στο φως και στον σεβασμό που εκπέμπουν οι “πρεσβύτερες ψυχές”! Άλλωστε είμαι κι’ εγώ ένα μέλος της αυτής οικογενείας, των “πρεσβυτέρων ψυχών” και η εκτίμηση και ο σεβασμός μου διά όλα τα άλλα μέλη είναι μέγιστος και πάγιος! Η παρατήρησή μου απευθύνθη κατ’ ευθείαν και άμεσα στην έλλειψη των κληρονόμων ή στους μελλοντικούς σκυταλοδρομείς, όπως τους ονομάζεις, που δυστυχώς δεν φαίνονται επι του παρόντος στον εγγύς ορίζοντα!...
    Εύχομαι όμως εκ βάθους ψυχής η δίδα “Πανωραία Παναγιωσούλη” που είναι το καμάρι της εδώ ομογένειας να γίνει ζωντανό παράδειγμα της γενιάς της και να μην καταστεί μία εξαίρεση.
    Όσον αφορά την αντικειμενικότητα των απόψεων δεν υπάρχει κανών διότι εξαρτάται από την κρίση του κάθε ατόμου!...
    Διατελώ με φιλικώτατα αισθήματα και αμοιβαία εκτίμηση
    δημήτρης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. καλημερα, φιλια πολλα σε ολους οσους βρισκονται μακρυά απο την γη μας,
    αλλά σαν βρύση με νερο θέλουν να την ποτίσει!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Δημήτρη όλα μια χαρά! Συνεχίζουμε!
    Τούτο είναι και σαν δοκιμή στα όσα μας έγραψε ο Γαβριήλ. Δεν βρήκα κάτι κι ούτε μου συνέβη κάποιο πρόβλημα.
    Θα σας γράψω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. @ skouliki

    Καλώς μας ήλθες και πάλι "Σκουλικάκι" και σ' ευχαριστούμε πάρα πολύ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. εγω μπήκα χωρίς βιολιά,διάβασα και τα σχόλιά σας,εισασθε όλοι ωραίοι.Καλή εβδομάδα σε ολους

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Δεν μου παρουσιάστηκε κανένα πρόβλημα.
    Υγιαίνετε!
    Αφήνετε το νερό να τρέχει και γεμίζετε πάντα τις στάμνες νερό να βρίσκουν και οι επόμενοι.

    Γυρίσαμε τα ρολόγια και για την ώρα έχουμε 6 ώρες διαφορά με την Ελλάδα.
    ΚΑΛΗ ΣΑΡΑΚΟΣΤΗ

    Στράτο, σ'ευχαριστούμε και για τήν όμορφη κάρτα σου στην ημέρα της Γυναίκας.

    Φιλάκια
    Βάνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. @ Βάνα και Σπύρο,

    Προηγούνται οι κυρίες Σπύρο...
    Λοιπόν ας ελπίζουμε ότι αυτό το περιστατικό με "μουσικούς εισβολείς" εδώ, να ήταν για κάποιο γενικό πρόβλημα, με την ευχή να είναι όλα εντάξει.
    Το ότι είμαστε ωραίοι Σπύρο μας το είπες και το ξέρουμε, άλλα περιμένουμε από σένα...
    Βάνα μου, να είσαι καλά και να χαίρεσαι ό,τι αγαπάς!
    Με τους χαιρετισμούς μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. καλημέρα σήμερα Δευτέρα μπήκα στο ΜΑ δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα, ενώ εχθές τρόμαξα από αυτά τα αναπάντεχα που φυτρώνουν μπροστά σου χωρίς να το περιμένεις.
    Και ήταν φίλοι μια ορχήστρα κι έπαιζαν βιολιά μου φάνηκα Κινέζοι

    τέλος καλό, όλα καλά
    Γαβριήλ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Από Κινέζους να περιμένεις κάτι τέτοια, φίλε Γάβο...
    Το έγραψα ότι δεν υπήρχε κάτι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Kοίτα να δεις που δεν είμαι στις φωτογραφίες.Δεν πειράζει όμως,ξέρω ότι είμαι στις ψυχές σας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Πάντως,αν θέλετε να με φωτογραφήσετε,φανταστήτεμαι με μιά μαύρη ομπρέλα στο κεφάλι και με τα μπατζακια σηκωμένα να περπατώ χωρίς παπούτσια στην έρημο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Και κάτι ακόμη: αν θέλουμε να μοιάσουμε,έστω και λίγο, του Καραϊσκάκη πρέπει να διαγράψουμε αυτό που είμαστε.

    Τόση είναι η διαφορά μας....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Αν δεν σου αρέσει αυτό που είσαι
    προσπάθησε να αλλάξεις
    Δεν είναι δύσκολο

    Σκέψου ότι έχεις να κάνεις μόνο με τον εαυτό σου.

    Κι αν δεν μπορείς ??? Πιάσου από τις χαίτες των αλόγων που τρέχουν προς τους ορίζοντες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Πεθύμησα την μοναξιά
    Εύχομαι να με συγχωρέσει

    Χρόνια την απατούσα με την στείρα πλήξη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Συγχωρέστε την φλυαρία μου
    Εχω πυρετό
    Κι αυτό συμβαίνει πάντα όταν έχω πυρετούς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Επειδή το είχα παρατηρήσει κι εγώ ότι δεν ήσουν εσύ στις φωτογραφίες, αν θυμάσαι καλά διόρθωσα στέλνοντας σε όλους άλλες συμπληρωμένες για τα αρχεία σας.
    Κατά τα άλλα είναι φυσικό σε υψηλό πυρετό να παραμιλά κάποιος, αλλά αν το παρακάνει, χρήζει ιατρική επίβλεψη.
    Χαιρετώ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Στράτο ,σωστη η σύστασή σου ,πήγα σήμερα στο γιατρό και με έβαλε αμέσως σε δυνατή αντιβίωση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

«Ουχ ούτως χρείαν έχομεν της χρείας παρά των φίλων ως της πίστεως της περί της χρείας» Επίκουρος