Σάββατο 1 Μαρτίου 2014

Ανοικτή επιστολή προς τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης κ. Αλέξη Τσίπρα.


Aγαπητέ μου κ. Τσίπρα.
Παρακολουθώ την πολιτική σας ανέλιξη από την πρώτη στιγμή που ο καλός  Θεός κ. Αλαβάνος είχε την καλωσύνη να σας στέψει  αρχηγό του κόμματός του. Φυσικά η πρώτη αντίδραση ήταν ο κ. Κουβέλης να πάρει την συνιστώσα του και να αποχωρήσει. Σεις όμως μείνετε δίνοντας την ευκαιρία στο κόμμα να γεννήσει πολλές άλλες συνιστώσες.
Από την πρώτη στιγμή που αναλάβατε την ηγεσία του κόμματός σας χαράξατε την πολιτική της εχθρότητας με οποιοδήποτε κόμμα βρίσκεται στην κυβέρνηση. Κατά την ταπεινή σας γνώμη όποιο κόμμα και να γίνει κυβέρνηση είναι άχρηστο, καταστροφικό και επικίνδυνο για τη χώρα. Δυστυχώς και εσείς ξεκινήσατε με την αρχή ότι όποιαδήποτε κυβέρνηση και να εκλέξει ο ελληνικός λαός είναι άχρηστη αφού δεν είναι το δικό σας κόμμα. Αυτή, δυστυχώς είναι η πάγια τακτική της αντιπολίτευσης, στην πατρίδα μας, από την εποχή του Καποδίστρια. Μόνο που στις μέρες μας έχει μείνει να εκφράζεται με ένα μοτίβο. Να φύγει η κυβέρνηση.
Έτσι κι΄εσείς κύριε Τσίπρα.  Από την επομένη των εκλογών, με τις οποίες ο ελληνικός λαός εξέλεξε την Νέα Δημοκρατία, αγνοείτε την απόφαση του λαού, προσβάλετε την εκλογή του, αμφισβητείτε την απόφασή του. Και το μόνο που έχετε να πείτε είναι το κλασσικό της ελληνικής πολιτικής. Να φύγει η κυβέρνηση.
Ούτε μία φορά δεν συμφωνήσατε με κάποιες προτάσεις της. Ποτέ δεν είχατε κάποιο σχέδιο. Ουδέποτε καταφέρατε να πείσετε τον λαό για την ανικανότητα της κυβέρνησης. Μόνιμη κραυγή σας, να φύγει η κυβέρνηση. Αργότερα τη φράση αυτή την εξωραϊσατε κάπως. Να φύγει η κυβέρνηση του μνημονίου το νέο σας σλόγκαν.
Κι΄ας πούμε κύριε Τσίπρα ότι η κυβέρνηση έφυγε. Ας πούμε ότι καταφέρατε και την ρίξατε. Ας πούμε ότι παραιτήθηκε. Ας πούμε ότι θέλετε. Εκλογές λοιπόν. Έτσι, χωρίς να σκεφθείτε τίποτα, εκλογές. Τα εκατομμύρια που θα στοιχίσουν οι εκλογές στην πλάτη του δύστυχου  λαού και αυτά. Βέβαια εσείς αυτόν τον λαό τον σκέφτεσθε πάρα πολύ. Τον υπολογίζετε. Τον εκτιμάτε. Γι΄αυτόν αγωνίζεσθε. Και φυσικά του φορτώνετε μερικές εκατοντάδες εκατομμύρια για να κάμετε εκλογές.
Κι΄άντε και έγιναν οι εκλογές. Άντε και τις κερδίσατε. Άντε και γίνατε κυβέρνηση. Τι θα κάμετε κύριε Πρωθυπουργέ Τσίπρα;
Θα φύγετε από το μνημόνιο; Δεν είναι καθόλου εύκολο και το ξέρετε. Θα φύγετε από την Ευρωπαϊκή Ένωση; Τι περιμένει την Ελλάδα το γνωρίζετε. Θα πάτε τη χώρα στη δραχμή; Ξέρετε πολύ καλά ότι αυτό ισοδυναμεί με ολοκληρωτική καταστροφή.
Γιατί λοιπόν τα λέτε όλα αυτά; Θέλετε την καταστροφή της πατρίδας μας ή μήπως δεν γνωρίζετε που πάνε τα τέσσερα από πολιτική; Μήπως σας ενδιαφέρει το πρωθυπουργιλίκι και δεν δίνετε μια δεκάρα για ό,τι επακολουθήσει;
Συνέλθετε κύριε Τσίπρα. Συνέλθετε και κοιτάξτε, αν θέλετε να είστε ένας τίμιος και σωστός πολιτικός, αν θέλετε να είσθε ένας έντιμος αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, κοιτάξτε να βοηθήσετε την κυβέρνηση να ξεπεράσει αυτά τα μεγάλα και επικίνδυνα εμπόδια πριν να είναι αργά για την πατρίδα μας. Συνέλθετε κύριε Τσίπρα. Σώσατε την πατρίδα μας από την καταστροφή και μετά βγήτε παλικαρίσια και ζητήστε την ψήφο του ελληνικού λαού. Πρώτα από όλα όμως κύριε Τσίπρα, βοηθείστε να σωθεί η πατρίδα μας.


3 σχόλια:

  1. Έχω την γνώμη αγαπητέ μου Ντένη
    πως ο Ελληνικός λαός δεν είναι και
    τόσο αφελής να πιστεύει τα πολλά "Θα"
    του Τσίπρα.Καλό θα ήταν ν αφήσει τις
    αερολογίες του και να τα βρούν
    μεταξύ τους για το καλό της πατρίδας
    μας.
    Καλή σου μέρα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Προσυπογράφω Ντένη μου.Και δεν το κάνω επειδή είμαι ή μπορεί να είμαι ιδεολογικά αντίθετος με τη πολιτική του κ. Τσίπρα.Το λέω γιατί δεν πάσχω από ιδεολογικό φανατισμό και μπορώ να βλέπω τα πράγματα όπως είναι και όχι όπως θα είθελα να είναι, πράγμα που λείπει σήμερα από τη λογική του πολιτικού μας σιναφιού
    και αποτελεί τη κύρια αιτία που βρισκόμαστε στο σημερινό μας χάλι.
    Μπράβο Ντένη μου, Σε συγχαίρω.
    Αυτό το κείμενο θα πρέπει να τεθεί υπόψιν σε μεγαλύτερο Ακροατήριο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αγαπητέ φίλε Διονύση υγίαινε και χαίρε,
    Δεν συνηθίζω να πέρνω μέρος και να φλυαρώ σε πολιτικές συζητήσεις, διότι απεχθάνομαι κάθε τι πολιτικό με την μητέρα πατρίδα, έκτοτε που αναγκάστηκα να διάγω το πλείστον της ζωής μου στην ξενιτιά μακρυά, απο τα αγαπημένα χώματά της, την αγαπημένη μου οικογένεια κι’από ό, τι αγάπησα σαν παιδί στον τόπο που γεννήθηκα! Κάνω όμως μία εξαίρεση μαζί σου διότι η ανοικτή σου επιστολή προς τον κ. Τσίπρα εντυπωσιάζει! Συγκεκριμένα γιά μένα το πιό εντυπωσιακό σημείο της επιστολής είναι στην παράγραφο που γράφεις: « Αυτή, δυστυχώς είναι η πάγια τακτική της αντιπολίτευσης, στην πατρίδα μας , από την εποχή του Καποδίστρια»! Είναι τόσο αληθινό και συνάμα τόσο τρομακτικό διότι αποδεικνύει κατά κράτος την σήψη του πολιτικού μας κόσμου και των εκάτοστε κυβερνήσεων και αντιπολιτεύσεων με τους κηφήνες και τα συνάφια τους. Αποδεικνύει ακόμα ότι η κομματοποίησης είναι αυτό που έφερε την συμφορά και την καταστροφή στην χώρα μας. Αυτά τα καταραμένα κόμματα έχουν διχοτομίσει τον Έλληνα και τον αποστάτησαν από τον πατριωτισμό του!
    Που ακούστηκε ολάκερη Αμερική να έχει μόνον δύο (2) κόμματα και μια χούφτα Ελλαδίτσα, τρόπον τινά, εκατόν δύο! Τοιουτοτρόπως είμαι της γνώμης, φίλε Ντένη, η ανοικτή σου επιστολή θα είχε έτι περισσότερον απήχηση και βαρύτητα εάν απευθηνόταν γενικά σε όλα τα αμαρτωλά κόμματα και στις αντιπολιτεύσεις τους! Κι’αυτό το αναφέρω άνευ ουδεμίας ατομικής απόχρωσης προς ουδένα κόμμα!
    Κλείνοντας θέλω να σε συγχαρώ διά την έξοχη, μεστή γραφή σου, που μαζί με τα επίσης έξοχα άρθρα περί πολιτείας του Λυκωνά μας στις «Απόψεις» αποτελούν μία πνοή δροσιάς του εν αλλοδαπή Ελληνα.
    Λυπούμαι μόνον που νομίζω ότι αμφότερες οι επιστολές, η δική σου στον κ. Τσίπρα και του Λύκωνος στον κ. Σαμαρά θα παραμείνουν «Φωνή βοώντος εν τη Eρήμω» και θα συνεχίσουμε να ματαιοπονούμε, εάν δεν φουντάρουμε όλους τους πολιτικούς μας στο Αιγαίον Πέλαγος!... Η πατρίδα μας για να σωθεί πρέπει να γεννήσει ένα συγχρονον Μοχάντα Γκάντι (Mohantma Gandhi) να αποτινάξει κάθε ξενική επιρροή και να δώσει στον Έλληνα να καταλάβει ότι με τα να θέλεις τα ολίγα και όχι τα πολλά γίνεσαι πιό ευτυχής! «Πλουσιώτατος ο ελαχίστοις αρκούμενος!» όπως λέγανε και οι πατέτρες ημών. Πιθανώς να ακούγεται σαν ουτοπία αλλά και πιθανώς ένα όνειρο μία ουτοπία μπορεί να μας σώσει μόνον!...
    Να είσαι καλά
    Με εκτίμηση
    δημήτρης

    ΑπάντησηΔιαγραφή

«Ουχ ούτως χρείαν έχομεν της χρείας παρά των φίλων ως της πίστεως της περί της χρείας» Επίκουρος