Τετάρτη 20 Νοεμβρίου 2013

20 Νοεμβρίου Παγκόσμια ημέρα για τα δικαιώματα του παιδιού! *

Οι Μακρινοί Αντίλαλοι αφιερώνουν, σήμερα στην Παγκόσμια Ημέρα για τα Δικαιώματα του Παιδιού*, τις παρακάτω εικόνες με τα πιο αθώα πλάσματα που ομορφαίνουν τον κόσμο μας, για να μας θυμίζουν σήμερα και κάθε μέρα πως τα παιδιά του κόσμου, όλου του κόσμου, αξίζουν ένα καλύτερο μέλλον και μια καλύτερη ζωή!

* Η Σύμβαση για τα Δικαιώματα του Παιδιού, που αποτελεί το πλέον αποδεκτό κείμενο για τα ανθρώπινα δικαιώματα παγκοσμίως, υιοθετήθηκε από τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ στις 20 Νοεμβρίου του 1989. Την έχουν επικυρώσει όλα τα κράτη του κόσμου, εκτός των ΗΠΑ και της Σομαλίας (η Ελλάδα την επικύρωσε στις 2 Δεκεμβρίου 1992 με τον νόμο 2101), και τα 54 άρθρα της καλύπτουν όλα τα δικαιώματα των παιδιών που χωρίζονται σε 4 τομείς: Δικαιώματα Επιβίωσης, Ανάπτυξης, Προστασίας και Δικαιώματα Συμμετοχής.
Παρά τα διεθνή κείμενα προστασίας των παιδιών, που σε πολλές χώρες αποτελούν κενό γράμμα, εκατομμύρια παιδιά εξακολουθούν να υποφέρουν από τη φτώχεια και να στερούνται της στοιχειώδους σχολικής εκπαίδευσης, εκατοντάδες χιλιάδες υφίστανται τις τραγικές συνέπειες συρράξεων και οικονομικού χάους, δεκάδες χιλιάδες ακρωτηριάζονται στους πολέμους και πολλά ακόμη ορφανεύουν ή και σκοτώνονται από τον ιό του AIDS και από άλλες ασθένειες. Τα στοιχεία και οι αριθμοί είναι καταπέλτης στο εφησυχασμό της συνείδησης.

6 σχόλια:

  1. Όλοι μας κάποτε ήμασταν παιδιά, κανένας δεν μπρεί να τ' αρνηθεί, όμως ήμασταν παιδιά χωρίς κανένα δικαίωμα στην ζωή, χωρίς προσωπικότητα, χωρίς αυτοπεπήθηση, χωρίς όνειρα. Πόσα βράδια κοιμηθήκαμε νηστικοί, πολλά, πάρα πολλά...
    (όλα αυτά εννοώ τα χρόνια της δικης μου ηλκίας μόνο) απλούστα εκτελούσαμε διαταγές και οδηγίες των μεγάλων, και όχι μόνο αλά βρεθήκαμε από την παιδική μικρή ηλικία σε μια ανδρική, χωρίς ενδιάμεσω σταθμό εφηβίας, μια περίοδο ζωής που μας έλλειψε...

    ¨οσο για την σημερινή παιδική ηλικία ναι υπάρχουν χωρες όπου ζητιανεύουν όπου πεινάνε, όμως τα την Ελλάδος τα τρέχυν οι μανάδες από πίσω να φάνε το αυγό τους...

    Τι άλλο να πω!
    ωραίο σύγχρονο το θέμα σε αυτό το μαζικό φιλικό Μπλογκ, θα περιμενουμε και από άλλους επισκέπτες τις γνώμες τους.
    χαιρετώ
    Γαβριήλ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Με μια μέρα καθυστέρηση για να πω δυό λόγια πάνω σ΄αυτό το θέμα. Συγνώμη αλλά ο Πανδαμάτωρ χρόνος δεν έχει καλές σχέσεις μαζί μου.
    Ημέρα των παιδιών χτες. Ημέρα αυτών των υπέροχων αθώων πλασμάτων που εμείς οι μεγάλοι πάνω τους παίζουμε τόσα πολλά φρικτά παιγνίδια. Αγοραπωλησίες, εκμετάλευση, κακοποιήσεις, σεξουαλικά εγκλήματα είναι μερικά από τα πολλά με τα οποία δηλητηριάζουμε την ζωή αυτών των αγγέλων. Είναι τρομερό να αρνιούμαστε να τους δώσουμε τη λίγη χαρά που μας ζητούν κοιτάζοντάς μας στα μάτια με το αθώο βλέμμα τους.
    Ας δοκιμάσουμε λοιπόν να τους δώσουμε λίγο από το αγαθό της αγάπης. Να είστε σίγουροι ότι αυτά τα αθώα πλάσματα θα μας το ανταποδώσουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ολα όσα έχουν γραφτεί για την προστασία
    των παιδιών, τα οικονομικά και γεωπολιτικά
    συμφέροντα τα καταπατούν με το πέλμα
    της αρβύλας και της αναισθησίας.
    Η αληθινή αγάπη για τα παιδιά δεν επιθυμεί
    αγάπη, επιθυμεί κάτι πιο πολύ.
    Νίκος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. χαίρομαι με την ανάρτηση, αλλά όχι με τα στοιχεία... :) :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αγαπητή μου genna, καλησπέρα σου.
    Κι΄εγώ και οι φίλοι μου που έχουμε φτιάξει ετούτο το μπλογκ, σ΄ευχαριστούμε για την επίσκεψη. Εκτιμούμε ότι χάρηκες την ανάρτηση αλλά δεν μας λες τίποτα για τα στοιχεία, τα οποια φαίνεται να μην σε ικανοποιούν.
    Θα περιμένουμε.
    Νάσαι καλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Νομίζω, Ντένη, η ευγενική σου ερώτηση
    στο σχόλιο της genna θα μείνει αναπάντητη.
    Μακάρι να είμαι λάθος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

«Ουχ ούτως χρείαν έχομεν της χρείας παρά των φίλων ως της πίστεως της περί της χρείας» Επίκουρος