Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου 2013

«Η Αυλή του Ήλιου» του Σπύρου Δαρσινού

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε στις 23 Σεπτεμβρίου στην Αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων του Δήμου Νεμέας η παρουσίαση του νέου βιβλίου του λογοτέχνη Σπύρου  Δαρσινού, με τίτλο «Η αυλή του Ήλιου», αλλά και του συνολικού, πολύ αξιόλογου έργου του.


Ο ίδιος ο φίλος μας παρουσίασε το βιογραφικό του με τούτα τα λόγια: 



«Με λένε Σπύρο Δαρσινό. Δεν ξέρω βέβαια πόση σημασία έχει πού γεννιέται και πού ζει, ένας που γράφει ποίηση. Πάντως εγώ, γεννήθηκα σ’ ένα μικρό χωριουδάκι της Κορινθίας, το Λιόντι και ζω εδώ και 40 χρόνια στο Νέσβιλ του Τενεσί της Βόρειας Αμερικής. Δε λέω... είναι ωραίο να γεννιέσαι Έλληνας!... Πόσο μπορείς βέβαια να το χαρείς και να το καυχηθείς αυτό, όταν εκατομμύρια παιδιά πεθαίνουν στον κόσμο από την πείνα, τις μεταδοτικές αρρώστιες, τη βία και τους βομβαρδισμούς. Τώρα... τι να σας πω; ότι γράφω ποίηση; μπορούμε να επανασυνδέσουμε τις ψυχές και τα διαμελισμένα μέλη αυτών των παιδιών με στίχους;  Όχι, δεν μπορούμε. Κι όμως! κάποτε η ποίηση έκανε θαύματα, επαναστάσεις! Ναι! επαναστάσεις... Αλλά τότε, απείχε μισό πόντο η φλόγα από την ψυχή, η ομορφιά από τη θυσία, οι αξίες από τον άνθρωπο!... Κατά τ’ άλλα... Έχω κι εγώ σύζυγο και δυο γιους. Τα γράμματά μου είναι λίγα. Πού και πού τα λέμε με κάνα δυο φίλους, σε καμιά ταβέρνα, με κόκκινο κρασί Νεμέας. Διαβάζουμε και λίγο Ρίτσο. Κι όταν σηκώνουμε ψηλά τα μάτια μας, βλέπουμε τον Μανώλη Γλέζο στο βράχο της Ακρόπολης, να σηκώνει την ελευθερία... Αυτή, που σήμερα καταπατείται και καταδυναστεύεται με χίλιους τρόπους. Αν θέλετε, αυτό είναι όλο κι όλο το βιογραφικό μου...». 


Οι ευχές όλης της Παρέας και του ιστολογίου της «Μακρινοί Αντίλαλοι» να’ ναι καλοτάξιδο το βιβλίο σου Σπύρο και καλή συνέχεια σ’ ό,τι κάνεις!



10 σχόλια:

  1. Χαιρομαι που ο καλός μας φίλος Σπύρος, έλαβε ακόμα μια φορά (διότι έχει γίνει και στο παρελθόν)την αναγνώριση, που του αξίζει.
    Πάντα τέτοια. Το πνεύμα του ανθρώπου, όταν χρησιμοποιείται εποικοδομητικά, δεν πλουτίζει μόνον τον ίδιο αλλά και όλους αυτούς που έχουν την τύχη να το γνωρίσουν.
    Θερμά συγχαρητήρια.
    Βάνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Eυχαριστώ Θερμά Στράτο γιά την ανάρτηση και γιά την ωραία μουσικη και τα όμορφα λόγια του τραγουδιού που την συνόδεύει.You are a unselfish giver,Thank you

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Βάνα μου,η τύχη είναι,κυρίως, δική μου που σας γνώρισα [εσενα και όλους τους άλλους φίλους. Ειναι πράγματι,ευτύχημα αν αυτό που δίνει ο ένας το λαμβάνει ό αλλος ,ή οι άλλοι.Φέτος,κάθησα 4 μήνες στην δοκιμαζόμενη Ελλάδα και με εξέπληξε ευχάριστα το εξής[τουλάχιστον] αξιοθαύμαστο: Χωριά και γειτονιές,πλατειούλες και αμφιθέατρα ηταν σχεδόν κάθε βράδυ γεμάτες με κόσμο που παρακολουθούσαν με αφοσίωση πολιτιστικές εκδηλώσεις,οργανωμένες ,από κάθε άποψη, τέλεια,από τοπικούς συλόγους.Η Ελλαδα διδάσκει κι όταν πονάει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. καλημέρα Σπύρο,

    Σου εύχομαι να είναι καλοτάξιδο το βιβλίο σου,
    το καρδιοχτύπι κάθε τι καινούργιου, γεμίζει την ψυχή σου με αίσθημα αυτοϊκανοποίησης και αναμονής αποθέωσης των "πνευματικών" σου χαρισμάτων.
    να συνενοηθούμε όλοι μας να σου κάνουμε μια παρουσίαση εδώ στην ΝΥ

    χαιρετώ

    Γαβριήλ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Σπύρο μου.
    Συγχαρητήρια για το βιβλίο σου.
    Εύχομαι να ταξιδέψει σε ούριους ανέμους.
    Σου αξίζουν όσα σου πρόσφεραν οι αρχές του τόπου σου.
    Νάσαι καλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ...έλα και μου θύμισες
    τις " Φωλιές του Ήλιου"
    μια από κάμποσα χρόνια ποιητική μου συλλογή!

    Σπύρο μου,
    κι από δω συγχαρητήρια!
    Ξέρεις ότι το περιμένω!
    και

    " ... αν έρθεις φορτωμένος Πατρίδα,
    σταμάτα στο κατώφλι μου.
    Μπορεί να δανειστούν λίγο γαλάζιο
    τα μαύρα μάτια μου!"

    Καλώς επέστρεψες, Φίλε μας,
    Χαιρετισμούς στις Σοφίες σου,
    Υιώτα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Γιωτα ,ακόμη δεν το έχω λάβει,επικοινώνησα χτες με αυτόν που το επιμελήθηκε και μου είπε ότι θα το λάβω σύντομα.Μολις το λάβω θα σου το στείλω
    φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ευχαριστώ Ντενη για τις ευχες του βιβλίου μου,να εισαι και συ καλά πάντα και να δημιουργείς

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Γαβριήλ χιλια ευχαριστω για τις ευχες της ΑΥΛΗΣ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Κωστα ,ωραίε μου άνθρωπε,σε ευχαριστώ που το ανεβασες στην διάσημη ιστοσελίδα σου

    ΑπάντησηΔιαγραφή

«Ουχ ούτως χρείαν έχομεν της χρείας παρά των φίλων ως της πίστεως της περί της χρείας» Επίκουρος