Κυριακή, 1 Δεκεμβρίου 2013

Καλό μάθημα, παρότι απλό…


Ένας καθηγητής, κρατώντας ένα χαρτονόμισμα των 20 ευρώ, ρώτησε τους μαθητές: «Ποιος θέλει αυτό το χαρτονόμισμα των 20 ευρώ;» Όλοι στην αίθουσα σήκωσαν πάνω το χέρι.
Τότε ο καθηγητής το τσαλάκωσε και ξαναρώτησε... «Υπάρχει κάποιος που θέλει ακόμη αυτό το τσαλακωμένο χαρτονόμισμα;» Όλοι στην αίθουσα σήκωσαν πάλι πάνω το χέρι.
Έπειτα το ’ριξε στο πάτωμα και άρχισε να το κλωτσά και να χοροπηδά πάνω στο 20ευρω με τα παπούτσια του. Το μάζεψε από το πάτωμα τσαλακωμένο, λερωμένο, λασπωμένο και τους ξανάκανε την ίδια ερώτηση: «Ποιος θέλει αυτό το τσαλακωμένο, λερωμένο, λασπωμένο, χαρτονόμισμα των 20 ευρώ;» Όλοι ξανά στην αίθουσα σήκωσαν πάνω το χέρι.

«Παιδιά μου» τους είπε «Σήμερα θα πάρετε ένα μεγάλο μάθημα. Ό,τι και να έκανα στο χαρτονόμισμα εσείς πάλι το θέλατε γιατί δεν έχασε την αξία του. Ακόμη αξίζει 20 ευρώ!! Πολλές φορές στην ζωή, μας τσαλακώνουν, μας κτυπούν, μας ρίχνουν κάτω στο πάτωμα, μας ποδοπατούν άνθρωποι και γεγονότα. Έτσι, πιστεύετε πως πλέον δεν έχετε καμία αξία, αλλά η πραγματική σας αξία δε θα έχει αλλάξει στα μάτια αυτών που σας αγαπούν πραγματικά. Ακόμη και τις μέρες που δεν είμαστε στα καλύτερα μας, η αξία μας παραμένει».

Καλό μήνα!

4 σχόλια:

 1. καλημερα, καλο μηνα......
  και τσαλακωμενο το θελωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωω
  ολα, φιλοτιμο, αξιοπρεπεια, τιμη!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Θαυμάσιο, έξοχο, δημοσίευμα, I Like it!

  Όμως για πολλούς από εμάς η αξία αναγνωρίζεται μετά κι αφότου μας έχουν φυτέψει: εν τόπο Χλοερό"

  Αλλά έτσι είναι η ζωή, προσκυνάμε όλοι μας στο ζωγραφιστό χαρτί, γιατί ξέρουμε ότι με αυτό θα αποκτήσουμε ύλη ή ακόμα και θα εξαγοράσουμε συνηδείσεις, ή πολλά κόμη υλικά αγαθά,
  ¨ομως δεν είναι Θεός,

  Για μερικούς από τους ανθρώπους το τσαλακωμένο 20ευρώ έρχεται δεύτερο στις προτιμήσεις μας.
  Είναι αυτοί που πιστεύουν στην ανθρωπιά την ευσπλαχνία την αγάπη...

  Από όλα τα γούστα υπάρχουν στην κοινωνία μας,

  Γαβριήλ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Μια ιστορία με ένα μεγάλο νόημα.
  Ας προσπαθήσουμε να την κατανοήσουμε και οι αντιδράσεις μας στα ξαφνιάσματα της ζωής να είναι ανάλογα. Αν θέλουμε να νικήσουμε.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. κρατω τα σκούρα γράμματα μόνον! να είσαι καλά! καλό μήνα
  !

  ΑπάντησηΔιαγραφή

«Ουχ ούτως χρείαν έχομεν της χρείας παρά των φίλων ως της πίστεως της περί της χρείας» Επίκουρος