Κυριακή, 25 Αυγούστου 2013

Ευχαριστώ...

«Είδα στον ύπνο μου πως επισκέφθηκα τον Παράδεισο κι ένας άγγελος ανέλαβε να με ξεναγήσει. Περπατούσαμε δίπλα – δίπλα σε μια τεράστια αίθουσα γεμάτη με αγγέλους. Ο άγγελος οδηγός μου, σταμάτησε μπροστά στον πρώτο σταθμό εργασίας και είπε:
«Αυτό είναι το Τμήμα Παραλαβής. Εδώ παραλαμβάνουμε όλες τις αιτήσεις που φτάνουν στο Θεό με τη μορφή προσευχής». Κοίταξα γύρω-γύρω στον χώρο.
Έσφυζε από κίνηση, με τόσο πολλούς αγγέλους να βγάζουν και να ταξινομούν αιτήσεις γραμμένες σε ογκώδεις στοίβες από χαρτιά και σημειώματα, από ανθρώπους σε όλο τον κόσμο. Μετά, προχωρήσαμε σε έναν μακρύ διάδρομο, μέχρι που φτάσαμε στον δεύτερο σταθμό. Ο άγγελος μού είπε: «Αυτό είναι το Τμήμα Συσκευασίας και Παράδοσης. Εδώ οι χάρες και οι ευχές που έχουν ζητηθεί προωθούνται και παραδίδονται σ’ αυτούς που τις ζήτησαν». Πρόσεξα και πάλι πόση κίνηση είχε και εδώ. Αμέτρητοι άγγελοι πηγαινοέρχονταν δουλεύοντας σκληρά, αφού τόσες πολλές επιθυμίες είχαν ζητηθεί και συσκευάζονταν για να παραδοθούν στη γη.
Τέλος, στην άκρη ενός μακρινού διαδρόμου, σταματήσαμε στην πόρτα ενός πολύ μικρού σταθμού. Προς μεγάλη μου έκπληξη μόνο ένας άγγελος καθόταν εκεί, χωρίς να κάνει ουσιαστικά τίποτα. «Αυτό είναι το Τμήμα των Ευχαριστιών» μου είπε σιγανά ο φίλος άγγελός μου. Έδειχνε λίγο ντροπιασμένος. «Πώς γίνεται αυτό; Δεν υπάρχει δουλειά εδώ;» ρώτησα. «Είναι λυπηρό» αναστέναξε ο άγγελος. «Αφού παραλάβουν τις χάρες τους οι άνθρωποι, πολύ λίγοι στέλνουν ευχαριστήρια». «Πώς μπορεί κάποιος να ευχαριστήσει το Θεό για τις ευλογίες που παρέλαβε;» ρώτησα πάλι. «Πολύ απλά», απάντησε.«Χρειάζεται μόνο να πεις: Σε ευχαριστώ!» «Και για τι ακριβώς πρέπει να ευχαριστήσουμε;»
«Αγαπημένε μου, αν έχεις τρόφιμα στο ψυγείο σου, ρούχα στην πλάτη σου, μια στέγη πάνω απ’ το κεφάλι σου και ένα μέρος για να κοιμηθείς, είσαι πλουσιότερος από το 75% αυτού του κόσμου. Αν έχεις χρήματα στη τράπεζα & στο πορτοφόλι σου, είσαι ανάμεσα στο 8% των ανθρώπων που ευημερούν. Αν ποτέ δεν βίωσες την εμπειρία του φόβου του πολέμου, της μοναξιάς της φυλακής, της αγωνίας του βασανισμού και της σουβλιάς της πείνας, είσαι μπροστά από 700 εκατομμύρια ανθρώπους αυτής της γης. Αν μπορείς να προσευχηθείς σε έναν ναό, χωρίς τον φόβο της επίθεσης, της σύλληψης ή της εκτέλεσης, θα σε ζηλεύουν σίγουρα περίπου 3 δισεκατομμύρια άνθρωποι στον κόσμο. Αν μπορείς να κρατάς το κεφάλι σου ψηλά και να χαμογελάς, δεν είσαι ο κανόνας, είσαι η εξαίρεση για όλους όσους ζουν μέσα στην αμφιβολία και στην απόγνωση.
«Κατάλαβα. Και τώρα τι κάνω; Πώς μπορώ να αρχίσω;» «Να πεις καλημέρα» μου χαμογέλασε ο άγγελός μου, να μετρήσεις τις ευλογίες σου και να περάσεις αυτό το μήνυμα και σε άλλους ανθρώπους, για να τους θυμίσεις πόσο ευλογημένοι είναι».

7 σχόλια:

 1. πολυ καλο
  δεν ειναι ντροπη το σε ευχαριστω, ουτε και το συγνωμη...........

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. I thank you, Muchas gracias,
  ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ,

  Με μία λέξη εκφράζουμε την ανθρώπινη υπόστασή μας "οτι πράγματι είμαστε ανθρωποι"


  Πολύ καλό, με χρώμα Αγγέλων

  Γαβριήλ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Καλημέρα.Πολύ ωραίο το κείμενο.
  Σας έχω απαντήσει στο σημείο.στο άρτρο Τα δώρα της ευδαιμωνίας.
  http://marinahatzidakiscom.blogspot.com

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. @ skouliki,

  Φυσικά, συμφωνώ μαζί σας.
  Σας ευχαριστώ και να είστε καλά!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. @ pylaros,

  Κι είναι τόσο εύκολο να το πεις...

  Μόνο που δεν υπάρχουν άγγελοι, φίλε, κι αυτοί μας εγκατέλειψαν...

  Να 'σαι καλά!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. @ marina hatzidakis,

  Σας χαιρετώ και σας καλωσορίζω στους Μακρινούς Αντίλαλους, παρότι δεν καταλαβαίνω το τι έχετε απαντήσει και σε ποιον. Πάντως θα επισκεφτώ το μπλογκ σας. Μήπως και...

  Καλή εβδομάδα να έχετε!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. Ένα κείμενο που μέσα του κλείνει όλο το μεγαλείο της λέξης ΄Ανθρωπος. Γιατί για να μπορείς να λες ένα απλό ευχαριστώ στον Θεό, πρέπει να μπορείς να είσαι Άνθρωπος. Δοκίμασέ το.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

«Ουχ ούτως χρείαν έχομεν της χρείας παρά των φίλων ως της πίστεως της περί της χρείας» Επίκουρος