Παρασκευή 9 Φεβρουαρίου 2007

5η Έκθεση «Ομογενειακού Τύπου & Βιβλίου»









5η Έκθεση «Ομογενειακού Τύπου & Βιβλίου»
Αριστοτέλειο Ίδρυμα Έρευνας Μελέτης & Αρωγής
Ομογενειακών Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης

Το Αριστοτέλειο Ίδρυμα μέσα από την κατά γενική ομολογία πετυχημένη Έκθεση «Ομογενειακού Τύπου & Βιβλίου» επιχειρεί να παρουσιάσει το υψίστης εθνικής σημασίας έργο που επιτελεί ο Ομογενειακός Τύπος. Να κάνει γνωστή αυτή την μερίδα των ανθρώπων που με «αίμα καρδιάς» κρατούν την κοινωνία των αποδήμων, διατηρούν ζωντανή την Ελληνική γλώσσα, τις παραδόσεις, που μάχονται καθημερινά αρθρώνοντας τον δικό τους ιδιαίτερο Ελληνικό λόγο, ένα έργο που για πολλούς, δυστυχώς, παραμένει άγνωστο.
Παράλληλα, να δοθεί η δυνατότητα στο Ελλαδικό κοινό να γνωρίσει την δύναμη με την οποία συμπαραστάθηκε ο Κυπριακός Τύπος, και κατ’ επέκταση ο Ελληνισμός της Μεγαλονήσου στην Ελλάδα, στα δύσκολα για το έθνος χρόνια.
Εξέχουσα θέση στην Έκθεση θα έχει και η πνευματική παραγωγή (Βιβλία) του Ελληνισμού της διασποράς, ΕΕΛΣΠΗ (Ένωση Ελλήνων Συγγραφέων Λογοτεχνών Πέντε Ηπείρων) καθώς και των Κυπρίων συγγραφέων και λογοτεχνών.
Με την ευκαιρία της 5ης Έκθεσης στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων «Μελίνα», βραβεύθηκαν για το έργο τους και την προσφορά τους στον Ελληνισμό της Διασποράς οι: Νώε Παρλαβάντζας, δημοσιογράφος, συνεργάτης της ΕΡΑ, (επίτιμο μέλος της ΕΕΛΣΠΗ). Ηλίας Ηλιόπουλος, δημοσιογράφος ιδιοκτήτης και Διευθυντής του Ομογενειακού Πρακτορείου Ειδήσεων Ελλάδος. Χρήστος Αγγελής, Εκδότης της Ομογενειακής Επιθεωρήσεως ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ magazine (μέλος της ΕΕΛΣΠΗ). Φώτης Χαραλαμπίδης, Ανταποκριτής της Εφημερίδος «Ελευθερία» του Λονδίνου. Παντελής Ξανθίδης, δημοσιογράφος αρχισυντάκτης αθηναϊκής Εφημερίδος, (εκπρόσωπος της ΕΕΛΣΠΗ για την Ελλάδα). Στράτος Δουκάκης, δημοσιογράφος-συγγραφέας (μέλος ΔΣ της ΕΕΛΣΠΗ). Άσπα Παπακωνσταντίνου, Ελληνοαμερικανίδα ποιήτρια, (μέλος της ΕΕΛΣΠΗ). Ελένη Κατσουλάκη, Ελληνοαμερικανίδα συγγραφέας-ερευνήτρια, (μέλος της ΕΕΛΣΠΗ).
Η Ένωση Ελλήνων Συγγραφέων Λογοτεχνών Πέντε Ηπείρων-ΕΕΛΣΠΗ εύχεται στο «Αριστοτέλειο Ίδρυμα Έρευνας Μελέτης & Αρωγής Ομογενειακών Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης» καλή επιτυχία στην 5η Έκθεση Τύπου και Βιβλίου και θερμά συγχαρητήρια στους συνεργάτες του «Αριστοτέλειου Ιδρύματος» για την επίπονη και επίμονη προσπάθεια να δείξουν στον Κόσμο το πνευματικό φως της Ομογένειας!
Επίσης θερμά συγχαρητήρια στο «Αριστοτέλειο Ίδρυμα» για την ομαδική βράβευση στους ανθρώπους του πνεύματος, πολλών εξ αυτών μελών της ΕΕΛΣΠΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

«Ουχ ούτως χρείαν έχομεν της χρείας παρά των φίλων ως της πίστεως της περί της χρείας» Επίκουρος